Ömer Çelik Whatsapp başta olmak üzere Türkiye’de kullanılan birçok uygulamanın Türkiye Cumhuriyeti’nin yasalarına uygun olarak ve vatandaşların verilerinin gizliliğine saygı duyarak işletilmesi gerektiğini belirtti. Birçok sosyal medya platformunun çoğu konuda gerçek dışı bir tavır sergilediğini belirten Çelik, sosyal medya platformları ile ilgili gelecek günlerde düzenlemenin hayata geçirileceğini duyurdu.

“EGEMENLİĞİMİZİ HER ALANDA KORUMAMIZ GEREKİYOR”

 Whatsapp’ın açıkladığı sözleşme şartları nedeniyle duyduğu büyük rahatsızlığı dile getiren Çelik, bu konunun mutlaka halledilmesi gerektiğinin ve hiçbir Türk vatandaşının mağdur olmasına izin verilmeyeceğinin altını çizdi.

Ömer Çelik; “Datalarımızın kiminle paylaşıldığı meselesi bir milli egemenlik meselesidir. Siber alanda da egemenliğimizi korumamız gerekiyor. Kimse Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının verilerini onların rızası olmadan başkasıyla paylaşamaz. Bununla ilgili hukuki düzenleme yapılacaktır. Bu insan hakları sorunudur. Bu olaylar ile ilgili görevli arkadaşlarımızın çalışmaları sürüyor” şeklinde konuştu.

>>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim