Türkiye’nin en büyük akaryakıt kaçakçılık operasyonunda 50 il’de eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Türkiye çapında yapılan kaçakçılık olayının maddi boyutunun bugüne kadar yapılan en büyük vurgun olduğu, rakamın 50 katrilyon civarında olduğu öğrenildi.

AFYONDA 4 İLÇEDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Operasyon kapsamında 16 ocak 2021 günü eş zamanlı olarak İlimiz Emirdağ, Dinar, Sultandağı ve Sinanpaşa İlçelerinde operasyon gerçekleştirildi. Afyon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve Vergi Müfettişleriyle birlikte yapılan operasyonlarda 3 şüpheli gözaltına alındı. İl dışında olduğu tespit edilen bir kişinin yakalama çalışmaları devam ediyor.

ÇOK SAYIDA DİJİTAL BELGELER ELE GEÇİRİLDİ

4 İlçede 5 ikamet adresinde ve 4 akaryakıt istasyonunda yapılan operasyonda operasyona konu çok sayıda belge ve dijital materyal ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri alınırken, vergi müfettişleri ele geçirilen belgeleri incelemeye aldılar. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri ve belgeler kapsamında operasyonun derinleştirilebileceği belirtiliyor. Afyon Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekipleri, il dışındaki şüpheliyi yakalama çalışmalarını sürdürüyor.

ODAK ÖZEL HABER/GÖKHAN KOCAASLAN

Editör: TE Bilisim