Milli Görüşün Kadın Kolları kadroları; Batı kültürünün siyasetteki kadın temsili dayatmasını yetersiz ve ciddiyetsiz buluyor. Bunun yerine kadınlarla ilgili bütün toplumsal ve ferdi meselelerin, sorunların temel kaynağına inilerek, psikolojik, ekonomik ve sosyal çalışmalarla yapılacağı bilinmesine rağmen kadınlara çoğu alanda fazla söz hakkı tanınmıyor. 

Milli Görüşün “Hanımlar Komisyonu” siyasal hareketlenmeyle birlikte, toplumsal bir dayanışma, bireysellikten çıkıp sosyalleşme, kişisel eğitim ve derinleşme, kimliğinle bütünleşerek toplumsal iyileşme ve başarıya imza atma hedeflerini de beraberinde taşıyor.

Yokluğun umuda dönüştüğü yerde kadın vardır.
Çilenin ve fedakârlığın fotoğrafında kadın vardır.
Sevmenin, naifliğin, zarafetin odağında kadın vardır.
Çalışmanın, üretmenin hemen yanı başında kadın vardır.
Toplumun inşasında kadın vardır.

‘Her Kadının Omzunda Bir Yük Var’

İnançla şekillenen medeniyetin kadınları; Hz. Havva’dan başlayarak çevresinden mesul tutulmuş, sorumluluklar yüklenmiştir. Bu sorumlulukla kadınlar tarihin sahnelerinde çok  önemli görevleri yerine getirmiştir. Kadınlar tüm medeniyet boyunca her işin altına elini koymuş ve başarana kadar da bırakmamıştır. Bir milletin oluşmasında bile kadınların rolü çok fazladır. Yeri gelip kendini siper eden kadın, yeri geldiği zaman siperlere mermi taşımıştır. Bundan dolayıdır ki kadınların değeri yadsınamaz derecede önemlidir.

Anadolu’da bin yıldır var olmuş milletimizi inşa eden en önemli unsurlardan biri, inancından beslenen kadın faktörü olmuştur. Yaradılış gayesinin farkında olan, fıtratını tanıyan, sorumluluklarının şuurunda olan kadın, şahsına ve ailesine karşı vazifelerinin yanı sıra, toplumun inşasındaki sorumluluklarının da farkındadır. 

>>ODAK HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilisim