Bakan Hulusi Akar mesajını:

“ Değerli Silah ve Mesai Arkadaşlarım,   

Şehadet makamına ulaşmalarının 90’ıncı yıl dönümünde Asteğmen Kubilay’ı, Bekçi Hasan ve Şevki Beyleri rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Millî ve manevi değerlerimiz uğruna canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimiz gibi Asteğmen Kubilay ve arkadaşları da tarihimizin şanlı sayfalarındaki müstesna yerlerini almıştır.

Toplumsal hafızamıza kazınan, ders almamız gereken önemli hadiselerden biri olan ve lanetlediğimiz bu esef verici olay, Cumhuriyetimizin hangi badireleri atlatarak ne kadar büyük fedakârlık ve kahramanlıklarla bu günlere getirildiğinin anlaşılması bakımından da önemlidir.

Kutsal değerlerimizi istismar ederek toplumsal huzurumuza, birlik ve beraberliğimize kasteden bu tür girişimler, dün olduğu gibi bugün de asil milletimizin yüksek feraseti karşısında daima yenilmeye mahkumdur. Zira asil milletimiz, şanlı tarihimiz boyunca karşılaştığı her türlü zorluğu, millî ve manevi değerleri üzerine inşa ettiği bu ferasetiyle aşmıştır.

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri de vatanımızın, milletimizin huzur ve refahına kasteden başta FETÖ, PKK/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleri olmak üzere tüm tehdit ve tehlikelere karşı “Ölürsek şehit, kalırsak gazi!” anlayışı içerisinde, azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürmektedir, sürdürecektir.

Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını; başta Asteğmen Kubilay, Bekçi Hasan ve Şevki Beyler olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi; ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum” şeklinde yaptı.

 

Editör: TE Bilisim