Afjet Afyonspor Teknik Direktörü Bahaddin Güneş, Çorum FK maçının zorlu geçeceğini bildiklerini söyleyerek, “Çorum FK kaliteli bir takım. Birde puan farkından dolayı 26 puanları, bizim ise 34 puanımız vardı. Kaybettikleri zaman mesafe açılıp Play-Off şansları olmayacaktı. O yüzden böyle bir rakip bekliyorduk. Oyuncularıma da maçın öncesinde de sonrasında da konuştuk agresif ve sert oynamaları yönünde” dedi. Maçı hakemin yönetmediğini, Çorum’un maçı yönettiğini belirten Güneş, “Yani oyuncular istediği konuşuyor. Doğan’ın kafasına tekme geliyor, kart veriliyor bir değil, iki değil, üç tane. Bunun bağlantısına da tabiî ki geriliyor. Ama baktığın zamanda ilk devre bizim 3-4 tane pozisyonumuz var. Bu olsa belki oyun çözülecek. Olmadı şanssızlık yaşadık” diye konuştu.

KARTLARI ZAMANINDA VERMELİYDİ

“Biz davadan vaaz geçmeyeceğiz” diyen Güneş: “Biz iyi bir takımız mücadelemiz devam edecek ama bir takımı bu kadar yıldırmak, bu kadar çenesi düşük oyuncular ile oynamak insana acı veriyor. Buna da hakem müsaade ediyor. Hakem bu kartları zamanında vermiş olsaydı sustursaydı bu sinir harbinin böyle olmaması lazımdı” ifadelerini kullandı. Güneş sözlerine şöyle devam etti: “Oyuncuları geriyor ve ne söylesem boş Çorum takımı galip geldi tebrik ediyorum. Artık önümüze bakacağız, zor periyottan geçiyorduk bunu alsaydık Play-Off’un içinde olacaktık. Ama davamızdan vaaz geçmeyeceğiz bu takım iyi bir takım yani üzüldüğümüz bir maç oldu beklemiyorduk böyle bir yenilgiyi ama futbolda bunlarda var. 7 maçta kaybetmeyen bir takım bugünde kaybediyor futbolun içerisinde bunlarda var. Çalışacağız, işimize bakacağız” dedi.

İYİ OYNAMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Kocaeli deplasmanı ile ilgili açıklama yapan Güneş, “Aynı düzenimizi toparlayıp 4 gün sonra maç hava şartları ne olur bilmiyorum. Hava şartları ağır olabilir. Biran önce toparlayıp yoğun tempodan çıkıp oyuncuları iyi hazırlayıp ve nasıl Manisa FK ile Şanlıurfaspor ile oynadığımız gibi iyi bir şekilde hatalarımızdan ders alıp önümüze bakacağız. İyi oynamaya çalışacağız, süreç devam ediyor” diye konuştu. Bir basın mensubunun Kocaelispor’un bu haftayı bay geçmesinin ve AFJET Afyonspor maçına hazırlanmalarının avantaj mı? Yoksa dezavantaj mı olacağı yönünde gelen bir soruya cevap veren Teknik Direktör Bahaddin Güneş, “Futbol oynadıktan sonra avantaj yada dezavantaj diye bir şey yok. İşini ciddi yaptığı zaman tabiki onlar daha dinç ve maç oynamadılar.” 3 gün sonra yola çıkıp 4’üncü gün maç oynayacaklarına dikkat çeken Teknik Direktör Bahaddin Güneş, “Biran önce hazırlanmamız lazım. Bu pandemi sürecinde bunlara alışık olmamız lazım ki, 4 günde ve 3 günde bir maç oynayacağız. En iyisini yapmak zorundayız, kaybettiğimiz maçın telafisini orada almak için kazanmamız gerekiyor. O yarışın içerisinde olmak için kazanmamız gerekiyor. 38 puan Kocaelispor’un var, bizim ise 34 puandayız. Bizde o sınır içerisine giriyoruz” dedi.  >>GÖKHAN KOCAASLAN

 

 

Editör: TE Bilisim