Belediyenin desteklenen güncel projeleri hakkında bilgiler veren Fatih Bıyıklı, “SOGEP kapsamında Engelsiz Gastronomi Mutfağı ve Terapi Merkezi, TAGDEP kapsamında Gastronomi Sokağı Projesi ve İngiltere Büyükelçiliği tarafından desteklenen Ulusal Sıfır Atık Projesini Destekleme ve Afyonkarahisarda Gıda Atığı Yönetimini Geliştirme Projesi desteklenen güncel projelerimiz” diyerek değerlendirmede bulundu.

BAŞVURU AŞAMASINDA 2 PROJE VAR

Başvuru aşamasında olan projelere değinen Fatih Bıyıklı bazı önemli açıklamalarda bulundu. Belediye’nin aktif olarak çalıştığını ve şehrin kalkınması için projeler üretildiğini belirten Bıyıklı:  “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Avrupa Birliği İklim Değişikliği Hibe Programına 2 projeyle başvurumuzu yaptık. Uydukent yağmur altyapısının geliştirilmesi ve su baskınlarının önlenmesi projesi ve Afyonkarahisar’ın güneş enerjisi potansiyelinin geliştirilmesi projesi. Bunları da hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştu.

ÖĞRENEN ŞEHİRLER AĞI BAŞVURUSU BAŞARIYLA SONUÇLANDI

“Öğrenen Şehirler Ağı başvurumuz başarıyla sonuçlandı” diyen Bıyıklı, “Türkiye’de öğrenen şehirler olan Eskişehir, Konya, Hatay ile birlikte 2020 yılında Afyonkarahisar, Balıkesir ve İzmir olarak katılım gösterdik ve Türkiye’deki 6 öğrenen şehirden birisi olduk. Gastronomi Evi bahar ayıyla hizmete açılacak. Tanıtım faaliyetlerimiz devam ediyor. GastroAfyon isimli sosyal medya adreslerimiz aracılığıyla Afyonkarahisarımızın yerel lezzetlerini takipçilerimize tanıtıyoruz. Belli aralıklarla içerik oluşturuyoruz. Videolar çekiyoruz” şeklinde konuştu.

>>>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim