Bilgi İşlem Daire Başkan V. Ramazan Sami Çınar, “Hali hazırda 2 gigabit (2000 mbps) olan internet hızımız 3 gigabite (3000 mbps) yükseldi” dedi. AKÜ’nün tüm kampüslerinde öğrencilerine ve personeline sağladığı ücretsiz kablosuz internet hizmetinin bulunduğunu hatırlatan Çınar, “Bununla birlikte tekil kullanıcı anlamında gerek kablosuz gerekse kablolu bağlantıda bağlantı hızımız yüzde 50 artmış oldu” diye konuştu.

MYO imkânları artırıldı

Çınar, salgının başlaması ile birlikte uzaktan eğitimin altyapısının hızlı bir biçimde bulut teknolojisine entegre edildiğini ifade ederek, “Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulumuzun (MYO) altyapısı öncesinde kendi öğrencilerine yetecek kadar imkana sahip iken salgının başlaması ile birlikte bilişim altyapısı hızlı biçimde güçlendirilerek bulut teknolojisi altyapısıyla hizmet verilmeye başlandı” diye konuştu. Çınar, kısa süre içinde bulut teknolojisinin imkanlarından da daha iyi bir noktaya ulaşılabilmesi adına toplam 1,5 milyon TL bedel ile yeni sunucuların alındığını belirterek, “Gelinen noktada hem son teknoloji güvenlik duvarları ve güçlü sunucularla AKÜ bünyesindeki senkron ve asenkron dersler kesintisiz ve çok daha verimli halde yapılabilmektedir” şeklinde konuştu. Çınar, “Kendi sunucularımızla ile uzaktan eğitim hizmetinde daha sıkıntısız ve verimli bir noktada hizmet verebilmekteyiz” dedi.

14 haftada 77 bin ders

Uzaktan Eğitim MYO bünyesinde 14 haftalık süreçte toplam 77 bin 64 dersin yapıldığını anlatan Bilgi İşlem Daire Başkanı Ramazan Sami Çınar, “5 Eylül 2020’den başlayarak 17 Ocak 2021’de kadar devam eden 14 haftalık süre diliminde canlı derslere ortalama giriş sayısı ise 72 bin 539 olarak gerçekleşmiştir” diye konuştu. Çınar, AKÜ’nün gerek bağlantı hızı ve gerekse sunucular noktasında daha iyi noktalara geleceğini belirterek “Bu anlamda taleplerimizin karşılanmasında her zaman yanımızda olan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Mehmet Karakaş’a teşekkür ediyoruz. İnşallah bağlantı hızımız ve sunucu kapasitemiz daha da iyi seviyelere gelecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim