Hayranları tarafından Müslüm Baba olarak anılan Müslüm Gürses’in gerçek adı Müslüm Akbaş’tır. Müslüm Gürses 8 yıl önce vücudunda oluşan çeşitli enfeksiyonlar nedeni ile hayata veda etti. Çoğu sanatçı gibi, değeri sonradan anlaşılan usta sanatçının hayatı, 2018’de ‘Müslüm’ adı ile filme çevrilerek, Müslüm severlerin karşısına çıkartıldı.

Müslüm Akbaş, hayatı boyunca hep acı çektiği ve bir türlü yüzü gülmediği için, içine kapanık bir çocuk olarak büyür. Önce annesini daha sonra da kardeşlerinden birini toprağa gömen Müslüm Akbaş, tüm yaşama sevincini kaybeder.  Müslüm Akbaş’ın müziğe başlamasındaki en büyük etken 14 yaşında iken katıldığı ses yarışmasıdır. Bu yarışmaya katılmasına babası izin vermez ancak, Müslüm her türlü zoruluğa karşı çıkarak bu ses yarışmasına katılır ve birinci olur. Yarışmadan sonra artık Müslüm Gürses olarak soyadını değiştiren sanatçı bir süre sonra arkadaşının vesilesi ile bir mekanda canlı müzik yapmaya başlar. Bu mekanda gösterdiği üstün başarıdan sonra mikrofonu elinden hiç bırakmayan Gürses, adını müzik dünyasına altın harflerle yazarak, başarı merdivenlerini yavaş yavaş tırmanmaktadır.

Kısa bir süre içerisinde büyük çıkış yakalayan ve müzik dünyasının babası olarak bilinen Gürses, albüm çıkartmak için İstanbul’a gelir. O dönem için çıkardığı plak binlerce kez satılarak, sanatçının yükselerek, büyük bir başarı kaydetmesini sağlar. Gün geçtikçe tanınan Gürses, çıktığı bir turne esnasında çok ciddi bir tarfik kazası geçirir ve hayatı komple değişmek zorunda kalır. Kaza sonrasında dahi müziği bırakmayan Müslüm Gürses, daha sonra çıkardığı albümler ile müzik dünyasındaki çıkışını daha çok hızlandırarak, arabesk türünde en çok ilgi gören sanatçılardan biri olmayı başarır.

Müslüm Gürses ses sanatçısı olmasının yanı sıra gençlik yıllarında da birçok filmde rol alarak kameralar karşısına geçti. Oyunculuk kariyerinde hayat arkadaşı Muhterem Nur ile karşılaştı. By- pass ameliyatı sonrası çeşitli sağlık sorunları yaşamaya başlayan Müslüm Baba, 4 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra, daha fazla tutunamayarak, 2013’de hayata veda etti. Müslüm Gürses’in müzik dünyasına en fazla damga vuran eserleri ise Paramparça, Tanrı İstemezse ve Aşk Tesadüfleri Sever şarkılarıdır.

>>>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim