Sağlıklı beslenme önemli

Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar, Kanser şubesi organizasyonu  ve Bebelak firmasının desteğiyle anne sütünün önemi, bebek ve çocuk beslenmesi konularında eğitim programı yapıldı.

Bugüne kadar birçok ilde eğitim programlarına katılan Ege Üniversitesi’nde görevli Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Pediatrik Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Uzmanı Prof.Dr.Raşit Vural Yağcı’ nın eğitimci olarak katıldığı programda; Müdürlüğümüz Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi Müdürü Dr.Nihan Yerlikaya “Doğuma Hazırlık”, AKÜ Pediatrik Gastroenteroloji Uzmanı DoçDr.Ayşegül Bükülmez “Bebek Beslenmesi”, AKÜ’ de görevli Diyetisyen Kübra Sarıçiçek “Çocuk Beslenmesi” konularında sunum yaptı.

Fetal Hayattan Çocukluğa İlk 1000 Gün

Programda açılış konuşmasını Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr.Lütfi Akgün yaptı. Genel olarak beslenmenin sağlıklı bireyler ve sağlıklı toplum olmadaki önemine vurgu yapan Akgün, hizmet sunduğumuz alan olan koruyucu sağlık hizmetlerinde de sağlıklı beslenmenin önemli yer tuttuğuna değindi. Açılış konuşmasının ardından Prof.Dr.Raşit Vural Yağcı “Fetal Hayattan Çocukluğa İlk 1000 Gün” temalı sunumunu yaptı.

Editör: TE Bilisim