Başkan Öztürk gerçekleştirdiği basın açıklamasında derneğin kuruluşundan ve amacından bahsetti. Öztük “ Yiğitler şehri Afyon da bir avuç hayırsever günümüzden 16 yıl önce kimsesizlerin kimi olma adına yola çıktı. 16 yıldır bu bayrak dalgalanıyor inşallah bundan sonrada hizmet bayrağı dalgalanacak” dedi. Altı yıldır dernek başkanlığı yaptığını belirten Erol Öztürk derneğin ihtiyaç sahibi ailelere sadece maddi değil sağlık sektöründe, yiyecek, içecek, yakacak ve ev eşyaları gibi her türlü ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla çalıştıklarını belirtti.

SINIRLI BİR HİZMETİMİZ YOK

Kurulduğu günden beri hayırseverlerin desteği ile kapılarına gelen ihtiyaç sahibi ailelerden hiç kimseyi eli boş göndermediğini belirten Başkan Öztürk, “Afyon da yardım kuruluşu deyince akla ilk gelen kuruluş olmamız bizi gururlandırıyor ve gayretlendiriyor” dedi. Pandeminin başından beri ihtiyaç sahiplerinin arttığını ancak hiç yılmadıklarını ifade eden Başkan Öztürk, “ Ramazan ayı içerisinde derneğimiz 2500 aileye koli yardım ulaştırdı. Sadece koli değil 1700 aileye de maddi yardımda bulunduk. Pandemi sürecinin başında itibaren yapılan yardımlara baktığımızda 4520 aileye gıda yardımı yapmışız bu gıdanın maliyeti 1 milyon 327 bin TL tutarken bu yardımların yanı sıra vatandaşlarımıza gıda çekleri de verdik. Her ihtiyaçlarını karşılayamayız diye diğer ihtiyaçlar için çek dağıttık. Çekler için Afyon da bulunan yerli marketlerle anlaşmalar yaptık. Bizler Afyon milliyetçisiyiz bütün ürünlerimizi yerli üreticiden Afyon’dan aldık” dedi.

HERŞEY GÖNÜLLÜKLE

Yapılan yardımların ve gelen desteğin tamamen gönüllülük ilkesi altında yapıldığını kimseden talep etmediklerini vurgulayan Başkan Öztürk, gelen desteğin sadece Afyon’dan olmadığını Türkiye’nin her ilinden destek geldiğini belirtti.

12 TON ET

Kurban bayramında yapılan yardımları anlatan Başkan Öztürk, bayramda gelen et desteği sayesinde 12 ton et elde ettiklerini belirtti. Baskan Öztürk, “Bu etin bir kısmını yaklaşık bin aileye dağıttık. Kalan etleri soğuk hava depolarında saklıyoruz ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmaya devam ediyoruz. Bu işlemlerin stresi çok büyük oluyor ama bizler yılmadan yardım etmeye devam edeceğiz. Etlerin bir kısmını sucuk yaptırıyoruz ve ailelere sucuk olarak dağıtıyoruz. Etin en güzel kısımlarından yapıyoruz sucuklarımızı çünkü benim hemşerim en iyisine layıktır” ifadelerini kullandı.

YENİ PROJELERİMİZ VAR

Yeni bir proje düşündük ve uygulamaya sokmak için Valimizi bilgilendirdik. Bizim gibi gıda yardımı yapan derneklerin bir yazılımla aynı çatıda toplanmasını istedik. Bunun sayesinde mükerrer yardım yapılmasının önüne geçileceğini ve ihtiyaç sahibi ailelerin mağdur edilmeyeceğini belirtti.

>>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim