28 Temmuz’da başlayan ve ülkemizin dört bir yanını saran orman yangınları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Pandemi’den normal hayata geçtik diye bakarken bir yangın furyası başladı. O günden bugüne ağaçlar yanıyor bizim de yüreğimiz yanıyor. Dünyanın her yerinde yangın var. Tabiatta bir yer yanabilir, tesadüfen de olabilir, sıcaklardan da kaynaklanabilir ama 153 yerde aynı hafta içerisinde yangının çıkması da manidardır. Çok da normal görmemek lazım” dedi.

“BİLMEM NEYİN ÇOCUKLARI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına değinen Milletvekili Mehmet Taytak, “Dün Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı şekliyle şüpheli olarak alınanların pek çoğunun da ailelerin PKK ile ilgili olduğunu ifade etmiş olması ayrıca düşünülmesi gereken bir konudur. Adını kullanmak istemiyorum “Bilmem Neyin Çocukları” diye bir site üzerinden ellerinde çakmaklarla yakın diye talimatlar gönderiliyor. Bulduğunuz her yeri yakın talimatları gönderiliyor. Toplum o anlamda oraya çekilmeye çalışılıyor” dedi.

ŞAKLABANLIK YAPACAĞINA BİR ŞEYLER YAP

Pandemi döneminde maskeyle ilgili çıkan kararı hatırlatan Milletvekili Taytak, “Maskeler eczaneden satın alınacak. Dışarda satış yasaktı. Ben ne yaptım 38bin tane maske dağıttım o gün.  Şimdi 300 bin tane daha dağıtsan faydası yok. Artık her yerde var. Ama o gün kimsenin bulamadığı günde ben toplatıp dağıttırdım. Bunu niye örnek veriyorum.  Şahan Bey sende bir şeyler yap. Cem Yılmaz akşam orda burada şaklabanlık yapacağına topluma bir şey söyle. Deki bende elimde kazmayla gidiyorum ormana yangın için çalışan itfaiye erlerinin yanındayım de. Hala istismar peşindesiniz. O anlamda toplum her şeyi görüyor. Bizde görüyoruz. Hiçbir anlamı yok yaptıklarının” diye konuştu.

YARALARI SARMAK ZORUNDASIN

Milletvekili Taytak sözlerine şöyle devam etti: “CHP’li Belediyelere bakın 11 büyükşehirdi. 11 büyükşehirden 5’inde yangın var. Bu bir tesadüftür. Bölgesel bir durumdur. Ancak Muhittin Böcek’te oradan bağırıyor. “Yanıyoruz itfaiye gönderin buraya” diyor. Muhittin Böcek sen Vali makamında değilsin. Belediye Başkanısın sen bu şehrin. Orada teyzem ağlayacak, annem ağlayacak ama sen o yaraları sarmak zorundasın. Sen devletin verdiği paralarla, vatandaşın verdiği paralarla ne yapabileceğine bakacaksın. Geçiyoruz Muğla’ya. Muğla Belediye Başkanı diyor ki Azerbaycan askeri geldi Türk Askeri yok. Ne yapmaya çalışıyorsunuz” dedi.  >>ODAK HABER MERKEZİ

 

 

 

Editör: TE Bilisim