Pandemi sürecinin başlamasıyla sosyal medya mecralarının hayatımızdaki yeri daha önemli bir hale geldi.  Gelişen ve değişen dünya pratikleri günlük hayatı da düzenleyerek dönüştürdü.  Bu nedenle pandemiyle birlikte bireylerin iş ortamlarıda evlere taşınarak home ofice dönüştü. Artan vaka sayıları ile alınan tedbirler bireylerin tamamen evlere kapanmasına neden oldu. Sosyal çevreyle temasın kesilmesi bireylerin günlük yaşamlarını sosyal mecralara taşıdı. Bu sebeple yanlış bilgi yayılımında yaşanan artış toplum üzerinde olumlu ve olumsuz yönde etkiler yarattı.

YANLIŞ BİLGİ YAYILIMINA SON

Yanlış bilgi yayılımının büyük oranda gerçekleştiği ortamlar ise sosyal medya mecraları olarak belirlendi. Facebook ise bu mecralar arasında listenin başında yer alıyor.Yalan ve yanlış bilgi yayılımını besleyen bot hesap paylaşımları ve bu hesapların güvenilirliğini teyit etmeden kullanan gerçek hesaplar bir çok konuda yaptığı paylaşımlarla gündem oluşturarak kitleleri yönlendiriyor. Bu durumun önüne geçmeyi planlayan Facebook yönetimi ise yeni kararlar aldı. Gündemi meşgul eden paylaşımları belirleyerek tehlike arz eden paylaşımları yayan hesaplara kısıtlama yada kapatma kararı aldı.

FACEBOOK HESAPLARI ERİŞİME KAPATIYOR

Facebook aldığı kararı pandemi kapsamında uygulamaya koyarak başladı. Pandemi süreci ve aşı karşıtlığı yapan hesapları kapatmaya başlamasıyla gündeme geldi.  Facebook, yanlış bilgi paylaşımını revize eden yüzlerce Facebook kullanıcısının erişimini kısıtlayarak hesapları kapattı.

BİRÇOK FACEBOOK HESABI KAPATILDI

Facebook yönetiminden yapılan açıklamaya göre, sosyal medya platformu, politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle 65 Facebook hesabının sildiğini duyurdu. Bundan sonrada uygulamanın aynı şekilde devam edeceğinin altını çizerek kullanıcıları ve gündemi yanlış bilgilendiren içerik yayılımına izin vermeyeceğini belirtti. >>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim