Tarih, kültür, doğa ve spor turizmini iç içe geçirip, daha yüksek bir katma değer yaratıp şehrin spor turizmi destinasyonu olmasını sağlayarak, şehrin ekonomisine katkı yapmayı hedefleyen Frig Ultra Maratonu bu yıl 7. kez düzenlendi. Rusya, Tacikistan, Etiyopya, Güney Amerika, İngiltere, Almanya ve Türkiye olmak üzere 7 ülkeden ve 32 şehirden toplam 800 sporcunun katılımıyla Ayazini Köyü Frigya’da 6 km Aşk Vadisi Koşusu, 12 km Gizemli Frigya Koşusu, 22 km Göynüş Kral Yolu Koşusu, 54 km Frig Ultra olmak üzere 4 farklı parkurda koşular yapıldı.

"İNANMAYAN KAMERAYA BAKSIN"

Maratonların başlangıcını ise Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Güzbey birlikte verdi. Yarışmada beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte yaklaşık 500 metrelik temsili koşu yapan Vali Gökmen Çiçek ise koşu sonrası yaptığı espri ile organizasyona damgasını vurdu. Koşu bitiminde soluk soluğa kalan Vali Çiçek, kendisine basın mensupları tarafından mikrofonlar uzatılınca “6 kilometre koştum, inanmayanlar kameralara baksın” cevabını verdi. Koşuya katılan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Güzbey ise, “Valimiz son dakika da depara kalktı ve hepimizi geçti” dedi.

KALEYE KOŞARAK ÇIKTILAR

Dün ise 7. Frig Ultra Maratonu kapsamında "Afyon Kale" yarışı yapıldı. Yarışmacılar tarihi konakların arasından geçerek 226 metre yükseklikteki kaleye 550 merdiven basamağını koşarak çıktı. Afyonkarahisar Valiliği önünden başlayan yarışta koşucular tarihi konakları ile ünlü kalenin çevresindeki koşarak kalenin eteklerine ulaştı. Koşucular için asıl zorlu kısım ise buradan sonra başladı. Yarışmacılar 226 metre yüksekliği ile efsanelere dahi konu olan tarihi Karahisar Kalesi'ne 550 merdiven basamağını koşarak çıkmaya devam etti. Zirve tırmanışını ilk üçte bitiren yarışmacılarla ödüllerine ise yarışmacılarla birlikte kaleye tırmanan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Güzbey verdi. Güzbey tüm katılımcılara teşekkür etti. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

 

Editör: TE Bilisim