3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali son gününde Masterchef Türkiye’nin sevilen Şefi Mehmet Yalçınkaya’yı ağırladı. Şef Yalçınkaya, düzenlenen panelde gastronomi ve Afyonkarahisar’a dair düşüncelerini paylaştı. Geleceğin şef adaylarına bilgi ve deneyimlerini de aktaran Şef Mehmet Yalçınkaya Afyonkarahisar’ın ilgisinden oldukça memnun olduklarını belirtti. Festivale katılan on binlerce lezzet sever de Şef Yalçınkaya’nın katıldığı panele yoğun ilgi gösterdi.

YALÇINKAYA’DAN HAŞHAŞ MÜJDESİ

Panel ardından açıklamada bulunan Şef Mehmet Yalçınkaya bir de müjde paylaştı. TV 8’de yayınlanan Masterchef Türkiye’nin gelecek bölümlerinde Afyonkarahisar haşhaşının ana ürün olarak yarışmacılara verileceğini duyurdu. Afyonkarahisar haşhaşı ile farklı yemekler ortaya çıkaracak olan yarışmacılara da seslenen Şef Mehmet Yalçınkaya “Şimdi yarışmacılar düşünsün” diyerek espri yaptı. Şef Yalçınkaya açıklamasında; “Gelecek bölümlerde Coğrafi İşaretli ürün Afyon Haşhaşını ana ürün olarak yarışmacılarımıza sunacağız, buna söz veriyorum. Afyonkarahisarlıların bize sevgisi büyük. Bizde dokunulmazlık oyununda yerel ürün olarak Afyon haşhaşına yarışmada yer vereceğiz” dedi.

ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

Öte yandan 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali son gününde ziyaretçi akınına uğradı. Alanının hınca hınç dolduğu festivalde misafirlerimiz ve vatandaşlarımız Afyonkarahisar’ın birbirinden farklı lezzetlerinin tadına bakabilme imkânı buldu. Stantlarda ücretsiz olarak ikram edilen sucuk ekmek ve afyon lokumuna ilgi yoğundu. Stantlar önünde uzun kuyruklar oluştu. Kendine hayran bırakan lezzetlerin şehri Gastro Afyonkarahisar, festivalde tüm yönleri ile tanıtıldı. Festivale katılan vatandaşlar, Afyonkarahisar’ın meşhur lezzetlerine hayran kaldı. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

 

 

Editör: TE Bilisim