Ziyarette konuşan Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu, 2012 yılında Ankara’daki Afyonlular evinin satışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Nasrattınoğlu, “Ankara’da bulunan Afyonlular evi 50 yataklı bir oteldi. Burayı 2 milyon 400 bin TL’ye Vanlılara sattılar. Alan kişi burayı kısa bir süre içerisinde 9 milyona sattı. Dönemin Valisi İrfan Balkanlıoğlu buranın satılmasında büyük rol oynadı. Bu satışa onay veren o günkü İl Genel Meclisi Yönetimine hakkımı helal etmiyorum” dedi. 

SATIŞA ONAY VERDİLER

50 yataklı bir otelin olduğunu söyleyerek, “Burayı 2 Milyon 400 Bin liraya Vanlılar'a sattılar. Alan kişi kısa süre sonra burayı 9 Milyon’a sattı. Dönemin Valisi İrfan Balkanlıoğlu buranın satılmasında büyük rol oynadı” dedi. İrfan Ünver Nasrattınoğlu ise, “Bu satışa onay veren o günkü İl Genel Meclisi yönetimine hakkımı helal etmiyorum” dedi

SIKINTIYI YAŞADIK

“Orada yanlışlıkların olduğunu söylüyorlar” diyen Nasrattınoğlu, “Bununla ilgili ikinci bir şahit yok, Burayı Ahmet Özyurt Valimiz Afyonlulara mal etti. Onun mirasına sahip çıkmalıydık. İrfan Balkanlıoğlu valimiz satılmasında en büyük rolü oynadı. Kardeşim siz buraya atama ile geldiniz. Buranın özlerine dokunmayacaktınız. Bu sıkıntıyı yaşadık” diye konuştu. .

MÜDÜR TAYİN EDİN DEDİM

İrfan Ünver Nasrattınoğlu, “Rıza Çerçel buranın bir gün satılabileceği düşüncesiyle buranın arsasını Özel İdare’ye verdi. Ahmet Özyurt Valimiz Allah Razı olsun burayı yaptı. Bunlar sanki mal bulmuş mağribi gibi satacağız diye tutturdular. Derneğimiz avukatı olan Mehmet Parsak’ı görevlendirdik. Hukuken satılamazdı burası. Burada geldim yalvardım. Bizim çıkmamızı istiyorsanız çıkalım bir müdür tayin edin dedim” dedi.

YAKALARINA YAPIŞACAĞIM

Ankara’ya tahsil için gelen gençler yer bulamadıkları için zorluklar yaşadığını dile getiren Nasrattınoğlu, “Yer bulamıyorlar. Biz oraya gelenlerden para almıyorduk. Hastalar gelirlerdi. Hastanın yanında gelen kişiyi bedava yatırırdık. Ertesi gün biletini alır evine yolcu ederdik. Bunları yapan bir binayı yok ettiler. Ben hakkımı helal etmiyorum. İl Genel Meclisi’nin o günkü yönetimine, satışa imza koyan herkese hakkımı helal etmiyorum. Hepimizin gideceği yerde yakalarına yapışacağım” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR DİLİYORUM

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ODAK Gazetesi Kurucusu Mehmet Emin Güzbey’de Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan ile Derneğin Kurucu Başkanı Prof. Dr. İrfan Ünver  Nasrattınoğlu’na çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaret karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim