Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Afyonkarahisar İdare ve Denetim Müdürlüğü, Afyonkarahisar Belediyesi Muhtarlık ve Sosyal Hüzmetler Müdürlüğü, Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı, Afyonkarahisar merkez ve ilçelerin muhtarlarının katılımı ile Afyonkarahisar Belediyesi RAM salonunda bir program gerçekleşti. Ram salonunda gerçekleşen toplantıya yetkililerin yanı sıra toplamda 90 muhtar katıldı. Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur, bu eğitime katılan ve sertifika almaya hak kazanan tüm muhtarları tebrik etti. Uygur; “Bugün burada Mekansal Adres Kayıt Sistemi Muhtar Modülü’nün daha etkili kullanılması ve sistemde yapılan değişikleri sizlere aktarmak için toplandık. Hepinize programa katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

BİZLER KOCAMAN BİR AİLEYİZ

Böylesine etkili bir sistemin muhtarların işlerini daha çok kolaylaştırmak için harekete geçtiğini söyleyen Afyonkarahisar İdari ve Denetim Müdürü Tuncay Eroğul bazı açıklamalarda bulundu. Müdür Eroğul; “İçişleri Bakanlığımız ve Afyonkarahisar Valiliğimizin tenzipleri ile düzenlenen Mekansal Adres Kayıt Sistemi Eğitimine hoşgeldiniz. Değerli muhtarlarım, bu tür etkinliklerimiz kamuda vatandaşlarımıza daha hızlı ve etkin hizmet edebilmek için Valimizin emirleri ile birlikte düzenlenmeye başladı. Bizim amacımız daha düzenli bir sistem oluşturmak. Bizler kocaman bir aileyiz. Bu sistem sayesinde atandaşlarımıza daha rahat hizmet etmek için buradan tüm muhtarlarımıza sesleniyorum. Hepimiz tek yürek olarak hareket etmeye davet edelim” ifadelerini kullandı.

DİJİTAL HAFIZA KALİTELİ BİR İŞ

Mekansal Adres Kayıt Sistemi Muhtar Modülü Kullanıcı Eğitimi sayesinde vatandaşların işlerinin çok daha kolay ve hızlı bir şekilde halledileceğini dile getiren  Afyonkarahisar Belediyesi Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Demirhüyük programı düzenleyen Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne teşekkürlerini iletti. Müdür Demirhüyük konuşmasında; “Dijital hafıza oluşturmak gerçekten çok önemli. Bu programın tanıtılması da gerçekten çok iyi oldu ve siz değerli muhtarlarımızla yerelde çok iş yapıyoruz. Devletin tek elden yönetilmesi yani dijital hafıza oluşturmak gerçekten kaliteli bir iş olacak. Bizlerin belediye olarak daha iyi hizmet vermek için sizlerin yardımına ihtiyacımız var. Vatandaşlarımızın kayıtlarına dikkat edelim “ ifadelerine yer verdi.

MUHTARLARIMIZ HER ZAMAN İŞ BAŞINDA

Nüfus işlemlerinin son derecede önem arz ettiğine değinen Afyonkarahisar Belediyesi İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Erkan Tanyeri programa katılan tüm muhtarlara seslendi. Tanyeri, vatandaşlara bir çağrıda bulunarak kayıtlı oldukları adresleri veya değiştirmek istedikleri adresleri mahalle muhtarlarına başvurarak gerçekleştirebileceklerini söyledi. Erkan Tanyeri; “Buraya gelmeden önce muhtarlarımızın görev ve yetkileriyle ilgili detaylı bir araştırma yaptım. Muhtarlarımızın görevleri genelge ile belirlenmiştir. Fatih Sultan Mehmet zamanında bazı kişiler muhtarlık görevini uygulamaya başladı. Bunun en büyük amacı ise mahallelere giriş çıkışları düzenli şekilde kayıt altına almaktı. Muhtarlarımız gerçekten çok üstün görevler yapmaktadır. 19 Ekim 2015 Genelgesi ile birlikte 19 Ekim tarihi Muhtarlar Günü olarak kutlanmaktadır. Tüm muhtarlarımızı böyle güzel bir eğitime katıldıkları için teşekkür ediyorum” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi. 

Konuşmaların ardından Mekansal Adres Kayıt Sistemi Muhtar Modülü Kullanıcı Eğitimi hakkında önemli bir sunum yapıldı ve bu sistem tüm muhtarlara tanıtıldı. Tanıtımdan sonra eğitime katılan tüm muhtarlara sertifika dağıtıldı. Aldıkları sertifikalardan dolayı son derece memnun olan muhtarlar, kendilerine bu anlamlı eğitimi vermelerinden dolayı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’ne teşekkürlerini iletti.

HABER: GİZEM AKTAŞ

 

Editör: TE Bilisim