İGM’DE YİNE TARTIŞMA ÇIKTI, GÜN AYNI YIL FARKLI

İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının ikinci bileşiminde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla konuşma yapan CHP Sultandağı İl Genel Meclis Üyesi İsmihan Nergiz’in sözleri yine tartışma yarattı. Geçtiğimiz yılda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla konuşma yapan Nergiz’in sözleri dolayısıyla tartışma çıkmıştı.

İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının ikinci bileşiminde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla konuşma yapan CHP Sultandağı İl Genel Meclis Üyesi İsmihan Nergiz, son iki ayda 98 kadının öldürüldüğünü söyleyerek, “Bu bir eğitim sorunudur. Küçük yaşta evlilikler hızla devam ediyor. Dini nikahlı evlilikler devam ediyor. Bunlar için önlem alınmış değil. Bu yıl en güzel sözü Ukraynalı kadınlar söyledi. Tankların önüne geçerek ‘ceplerinize ay çiçeği tohumları koyacağız, çünkü sizler Ukrayna topraklarında birer gübre olacaksınız dediler. Hepsini gönülden kutluyorum. Savaşsız barış içinde bir dünya diliyorum” dedi

SURİYELİ KADINLARDA DÜNYA KADINI

Bunun üzerine AK Partili Evciler İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Karaoğlu, “15 Temmuz’da da bizim kadınlarımız tankların önüne çıkmıştı” dedi. Nergiz, bu yanıta ‘konumuz bu değil dünya kadınlar gününden bahsediyoruz’ diye cevap verdi. Karaoğlu, yine araya girerek, “O da dünya kadını, Suriyeli kadınlarda dünya kadını” dedi. CHP’li Nergiz, bu sözlere ise, şu sözlerle yanıt verdi: “Geçen seneki gibi bir tartışma yaşanmaması için zülfüyara dokunmuyorum sözlerimi noktalıyorum” diye konuştu.

GEÇEN YIL AYNI TARİHTE NE OLMUŞTU?

Öte yandan geçtiğimiz yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İGM’de gündem dışı söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi İsmahan Nergiz, “Kadından kaynaklanan her şeyi günah sayan bir zihniyet, eşitliğine inanmayan, kadının çalışmasını istemeyen ekonomik olarak özgür olmasını istemeyen eve kapatılmalı, sanatla, sporla, siyasetle uğraşmamalı, aktif hayatın içine itilmeli, eli sıkılmaz, başı açık olmaz, erkeğini daima efendi gibi görmesi gereken zihniyete sahiptirler. Lütfen kimse kendi üstüne alınmasın arkadaşlar” ifadelerini kullandı.

İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban ise CHP’li Nergiz’e şu sözlerle tepki göstermişti. “Siz bir fikir sahibi olarak insanları bu şekilde yargılayamazsınız. Orada bir inanç var, insanların onu kutsal ve mukaddes saymış, burada başı açık diye bir kadını söyleyemezsiniz.”

Editör: TE Bilisim