ING Basketbol Süper Ligi’nin 29. haftasında, son olarak Partizan Belgradedeplasmanında ses getiren bir galibiyete imza atarak 7Days Eurocup’ta çeyrek finale yükselmeyi başaran, ligde ise play-off mücadelesini son haftalara kadar sürdüren FruttiExtra Bursaspor, ligden düşmesi geçtiğimiz hafta kesinleşen HDI Sigorta Afyon Belediyesi’ni Bursa Nilüfer Tofaş Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Baştan sona rahat bir oyun sergileyen ve maç boyunca toplamda 17 üçlük isabeti bulmayı başaran FruttiExtra Bursaspor, 3 yabancılı HDI Sigorta Afyon Belediyesi karşısında sahadan 94-59'luk galibiyetle ayrılmayı başardı. Bu sonuçla birlikte ligde son 8 maçta 6. galibiyetini almayı başaran FruttiExtra Bursaspor, 16 galibiyete ulaşmayı başardı ve 1 maç eksiğine rağmen playoff yolunda önemli bir avantajı eline geçirmiş oldu. FruttiExtra Bursaspor, playoff yolunda evinde önce Türk Telekom’u ardından da playoff yarışındaki rakiplerinden Gaziantep Basketbol’u konuk edecek. Karşılaşmada Bursaspor tarafı mola almadı.

11-0’LIK SERİ YAKALADILAR

Maçta ilk sayılar, FruttiExtra Bursaspor’da Kevarrius Hayes’in orta mesafeli basketiyle geldi. (2-0) Ardından HDI Sigorta Afyon Belediyesi’nde MarkoFilipovity, çaldığı top sonrasında bulduğu smaçla birlikte takımının ilk sayılarını bulsa da (2-2) etkili bir hücum performansıyla maça başlayan FruttiExtra Bursaspor, önce Onuralp Bitim ardından da DerekNeedham’ın üst üste buldukları üçlüklerle birlikte ilk 2 dakikalık bölümü 8-2 önde geçti. Bu bölümde konuk ekip HDI Sigorta Afyon Belediyesi, Şafak Edge’nin üst üste 5 sayısıyla birlikte maçta 3 dakika geride kalırken skoru 10-7’ye getirse de farkın daha fazla kapanmasına izin vermeyen FruttiExtra Bursaspor, DerekNeedham’ın 5, David Dudzinski’nin 4 ve Kevarrius Hayes’in de 2 sayı bulduğu bölümde çabuk bir 11-0’lık seri yakalayarak farkı bir anda 14 sayıya kadar çıkartınca (21-7) ilk periyodun bitimine 3:18 kala HDI Sigorta Afyon Belediyesi molasına gidildi. Mola dönüşünde her ne kadar Şafak Edge, her ne kadar bulduğu orta mesafeli isabetle birlikte bu seriye son verse de (21-9) periyodun geri kalan bölümünde de üst üste isabetlerle birlikte farkı açmaya devam eden FruttiExtra Bursaspor, periyodun bitimine 25 saniye kala Metin Türen’in bulduğu üçlükle birlikte ilk periyodu 29-11'lik üstünlükle tamamlamayı başardı.

İLK SAYILAR AFYON’DAN

 İkinci periyotta ilk sayılar, HDI Sigorta Afyon Belediyesi’nde Mertcan Solkol'un turnikesiyle geldi. (29-13) HDI Sigorta Afyon Belediyesi, bu periyodun ilk bölümünde, ilk periyodun aksine hücumda çözüm üreterek farkın daha fazla açılmasına izin vermese de FruttiExtra Bursaspor, Kevarrius Hayes’in pota altından bulduğu basket ve Ömer Utku Al’ın turnikesiyle birlikte 4:53 kala maçın ilk televizyon molasına 20 sayılık üstünlükle girmeyi başardı. (37-17) Mola dönüşünde FruttiExtra Bursaspor, Andrew Andrews’un üçlüğüyle birlikte farkı 23 sayıya kadar çıkartınca (40-17) ilk yarıda bitime 3:06 kala HDI Sigorta Afyon Belediyesi molasına gidildi. Periyodun son bölümünde de yakaladığı farkı korumayı başaran FruttiExtra Bursaspor, HDI Sigorta Afyon Belediyesi karşısında soyunma odasına 43-24'lük üstünlükle girmeyi başardı.

İKİNCİ YARIYA İYİ BAŞLADILAR

İkinci yarıya da mükemmel bir başlangıç yapan FruttiExtra Bursaspor, sırayla Andrew Andrews’un turnikesi, Onuralp Bitim ve Andrew Andrews’un üçlükleri ve Andrew Andrews’un tek serbest atış isabeti ve DerekNeedham’ın üçlüğü ile birlikte yakaladıkları 12-0’lık seriyle birlikte üçüncü periyotta bitime 6,5 dakika kala fark 30 sayıya kadar çıkardı. (55-25) Bu bölümde HDI Sigorta Afyon Belediyesi, MarkoFilipovity ile üst üste 5 sayı bulmayı başarsa da FruttiExtra Bursaspor’da OnuralpBitim’in üste 8 sayısı ve John Holland’ın üçlüğü ile birlikte periyodun bitimine 3:43 kala fark 36 sayıya kadar çıktı. (66-30) Geri kalan bölümde de John Holland’ın üst üste üçlükleriyle birlikte yakaladığı farkı korumayı başaran FruttiExtra Bursaspor, HDI Sigorta Afyon Belediyesi karşısında üçüncü periyodu 76-41'lik üstünlükle geçti.

35 SAYI FARK ATTILAR

Son periyot, FruttiExtra Bursaspor’da Metin Türen’in üçlüğüyle başladı. (79-41) Bu bölümde farkın da etkisiyle birlikte FruttiExtra Bursaspor’un motivasyonu iyice düştü ve HDI Sigorta Afyon Belediyesi farkı adım azaltmaya başladı. Konuk ekip, önce MarkoFilipovity’nin üçlüğü ve Tuğberk Gedikli'nin turnikesiyle birlikte bitime 8:27 kala fark 33'e indi. (79-46) Bu bölümde FruttiExtra Bursaspor’da Metin Türen’in basketi gelse de (81-46) HDI Sigorta Afyon Belediyesi, sırayla Hayes'in üçlüğü veFilipovity’nin basket faulü, Hayes'in isabetli serbest atışları, Hamilton’un tek serbest atış isabeti ve MarkoFilipovity’nin isabetli 2 serbest atışı ile birlikte periyotta skoru 16-5’e kadar getirdi ve maçın bitimine 4,5 dakika kala farkı 24’e kadar indirmeyi başardı. (81-57) Fakat geri kalan bölümde genç oyuncular Tarık Sezgün ve Mithat Can Özalp'in de skor katkı vermesiyle birlikte farkı yeniden açmayı başardı ve HDI Sigorta Afyon Belediyesi karşısında sahadan 94-59'luk galibiyetle ayrılmayı başardı.

İstatistikler

FruttiExtra Bursaspor:

Onuralp Bitim: 18 sayı (4/7 üçlük), 4 ribaund, 3 asist, DerekNeedham: 15 sayı (3/3 üçlük), 3 ribaund, 4 asist, 1 top çalma, Kevarrius Hayes: 10 sayı, 10 ribaund, 1 asist, 2 blok, Andrew Andrews: 12 sayı (3/5 üçlük), 5 asist, 3 top çalma, John Holland: 12 sayı (4/6 üçlük), 1 ribaund, 2 asist Metin Türen: 10 sayı, 7 ribaund, 1 asist, Tarık Sezgün: 6 sayı, 3 ribaund, Mithat Can Özalp: 5 sayı

HDI Sigorta Afyon Belediyesi:

MarkoFilipovity: 19 sayı (3/3 üçlük), 7 ribaund, 1 top çalma, Kenneth Hayes: 18 sayı, 3 asist, Şafak Edge: 7 sayı, 1 ribaundı.

>>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim