Ortaokullar Arası 2021-2022 Yıldız Kızlar Türkiye Birinciliği Final Müsabakaları Afyonkarahisar’da sona erdi. 5 gün süren şampiyonada müsabakalar iki grup halinde tek devreli lig usulüne göre oynandı. A grubunda Özel Ankara Arı Koleji birinci, Özel Mersin İstek Koleji ikinci, (B) grubunda ise Özel Kuzey Kıbrıs Levent Koleji birinci, İstanbul Sancak Soy Ortaokulu ikinci olarak final grubuna yükseldiler.

FİNAL İKİ SAYI SONUÇLANDI

Yarı final eşleşmelerinde Ankara Arı Koleji, İstanbul Sancak Soy Ortaokulunu 76-44, Kuzey Kıbrıs Özel Levent Koleji ‘de Mersin Özel İstek Kolejini 59-39 yenerek finale yükseldiler.  Üçüncülük maçındaÖzel Mersin İstek Koleji İstanbul Sancak Soy Ortaokulunu 66-45 yenerek Türkiye üçüncüsü olurken, nefeslerin tutulduğu final maçı ise büyük çekişme içerisinde geçti. Son saniyeye kadar her iki okulunda kazanabileceği karşılaşmayı 50-48 kazanan Ankara Özel Arı Koleji Türkiye Şampiyonu olurken, Kuzey Kıbrıs Özel Levent Koleji Ortaokuluda Türkiye ikincisi oldu.

BURHANETTİN ÇOBAN SÜPRİZİ

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonunda oynanan final maçları sonrasında düzenlenen ödül töreninde Türkiye dördüncüsü olan İstanbul Sancak Soy Ortaokulunun kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Yılmaz Erşen, Türkiye üçüncüsü olan Özel Mersin istek Kolejinin kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Türkiye ikincisi olan Kuzey Kıbrıs Özel Levent Koleji Ortaokulunun kupa ve madalyaları Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eğitim Ateşesi Ahmet Aslan,  Türkiye şampiyonu olan Ankara Özel Arı Koleji sporcularının madalya ve kupaları İl genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban tarafından verildi.

KIBRISTAN GELDİLER

Ankara Özel Arı Koleji ile Kuzey Kıbrıs Özel Levent Koleji arasında oynanan final maçında her iki okulun sporcularının aileleri tribünlerde yerlerini aldılar. Kıbrıs’tan gelen çok sayıdaki öğrenci velisi takımlarını yüksek tempoda çıkardıkları ses tonu ile desteklediler. Final maçını iki sayı ile kaybeden çocuklarına maç sonrasında teselli ederlerken, final maçını kazanan Ankara Özel Arı Koleji sporcuları maç sonrasında şampiyon yazılı tişörtlerle ödül törenine katıldılar. Öğrenci velileri karşılaşma sonrasında düzenlenen ödül töreni sonrasında sahaya inerek çocuklarıyla madalya ve kupayla birlikte hatıra fotoğrafı çekindiler. ODAK ÖZEL HABER/AHMET SARLIK

 

Editör: TE Bilisim