4-5 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan Afyonkarahisar SMMMO 24. Seçimli Olağan Genel Kurulunda aday olacağını daha önce açıklayan Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Serhat Gümüş yazılı açıklamada bulundu. Gümüş, “Gerek başkan yardımcısı ve gerekse de başkan olduğum dönemlerde mesleğimize ve odamıza katkılarım olduğu gibi kusurlarım veya eksiklerim de olmuştur. Zira mesleğimize başladığımızda hepimizin yaşadığı “teori ile pratik” arasındaki farklılıklar gibi üyelik ve yönetim görevinde bulunma arasında da farklılar mevcut. Bunları düşünmek ile yapmak ve yaşamak birbirinden çok ayrı. Bununla birlikte, değerli çalışma arkadaşlarımın da emek ve desteğiyle “meslek adına bir şeyler yapabilmek” hususunda elimizden geleni yaptığımız ve geçtiğimiz yönetim döneminde bu anlamda güzel ve yorulmaya değecek bir iz bıraktığımız düşüncesindeyim”

PANDEMİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Gümüş, “Ama biz daha çok çalışalım, daha çok problem çözelim derken maalesef tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci ülkemizi olduğu gibi mesleğimizi de olumsuz etkiledi. Gece gündüz demeden, tüm dünya evine kapanırken bizler ofislerimizde -ki bu süreçte Kısa Çalışma Ödenekleri, Pandemi ücretsiz izinleri vs derken- ekstra bir çok işle uğraştık, ticaretin ve ekonomik hayatın devamı için ailelerimizin ve kendimizin zamanlarından, hayatlarından fedakarlıkta bulunduk. Özellikle Covide yakalanan meslektaşlarımızda mücbir sebep kapsamına girmemiz ilk başta çok zordu. Bu süreci de en iyi şekilde atlattığımıza inanıyorum. Pandemi sürecinde meslek grubu olarak ülke ekonomisine sağladığımız katkı asla ve asla yadsınamaz, yadırganamaz. Buradan hepinize şükranlarımı sunuyorum. Bu süreç elbette oda faaliyetlerimizi de olumsuz etkiledi. Daha çok birlikte olmayı hedeflerken maalesef bu hastalık bizleri birbirimizden ayırdı. Evet, bu problemlerin üstesinden gelmek için çok çaba sarf ettik; çoğunu başardık, belki üstesinden gelemediklerimiz olmuştur ama asla kimse ilgilenmediniz diyemez düşünüyorum” dedi.

BÜYÜK UYUM YAKALADIK

“Sizlerin de bildiği ve anlayabileceği gibi bu görev işten ve özel yaşamdan, dahası aile hayatından özveride bulunmayı gerektirmekte ve sizler tarafından seçilmiş olmanın verdiği özgüvenin yanında büyük de bir sorumluluk yüklemektedir” diyen Gümüş, “Bu ilgi ve çabamız sizlerin takdirleriyle geldiğimiz makam ve mevkiinin en baştaki vazifelerinden birisidir.İşte yaklaşık üç yıldır devam ettirdiğim Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde de aynı sorumluluk duygusuyla hareket ettim ve benimle birlikte ve aynı duygularla hareket eden mesai arkadaşlarımla yakaladığımız uyumun da neticesinde bugüne kadar bu görevi ifa ettim. Gerek kamu kurumlarıyla gerekse de mükelleflerimizle ilişkilerimizde mesleğin onur ve gururunu en doğru şekilde aktarıp hissettirdiğimiz, düzenlediğimiz eğitim ve etkinliklerle doğru bir akışı yakaladığımız kanaatindeyim. Bugün geldiğimiz noktada önceki dönemlerde üstlendiğim görevleri vicdan ve sorumluluk duygularımla elimden gelen en iyi şekilde yaptığımı düşünüyor ve şahsıma oy vermiş meslektaşlarımızın bu tercihlerinden dolayı memnun olduğunu umuyorum. En gencimizden en kıdemlimize kadar herhangi bir meslektaşımıza bir nebze de faydamız olmuşsa bunun gururu ve mutluluğu, yukarıda söz ettiğim tatlı yorgunluğun karşısında bizim en büyük ödülümüzdür” dedi.

TAAHHÜT EDİYORUM

Afyonkarahisar SMMMO Başkanı Serhat Gümüş, “Biliyorsunuz, yakın zamanda yeni dönem için Yönetim Kurulu Başkan adaylığımı açıklamıştım. Bu basın açıklamasıyla da 04-05 Haziran 2022 Tarihinde yapılacak 24. Seçimli Olağan Genel Kurulumuzda, sizlerin takdirlerine layık olmak ve görevlerimi gönül rahatlığıyla yapmak için, mesleğimiz adına en az benim kadar çaba harcayan kıymetli çalışma arkadaşlarımla birlikte yer alacağım Yönetim Kurulu aday listesinde, normalde yapıldığı şekliyle seçilme ihtimali daha yüksek görünen ilk sırada değil üçüncü sırada aday olacağımı açıklamak istiyorum.Başkan adayı da olarak kendi listemizde üçüncü sıradan seçime girme tercihimin sebebi, adaylığım ve görevimi ifa etmem hususunda herhangi bir tereddüt olmaması ve sizlerin -eğer olacak ise beni yeniden bu göreve layık görmeniz hususunda içimin daha rahat olması için uygun gördüğümüz bir düzenleme ve desteğinizi en yoğun şekilde hissetmek arzumdur. Eğer bu sıradan seçilirsem, aynı görevi aynı çabayla ve sizlerin katkısına ve desteğine layık sorumlulukla sürdüreceğimi, seçilemezsem de yerime seçilecek adaylara elimden geldiğince destek olmaya çalışacağımı huzurlarınızda ifade ve taahhüt ediyorum” dedi.

OYLARINIZA TALİBİM

Meslektaşlarına seslenen Gümüş, “Yönetim Kurulu aday listemizin yanı sıra bu dönem Disiplin Kurulu Başkan Adayı olarak bizimle beraber yola çıkacak olan değerli kardeşim ve meslektaşım Onur Yalçın Bey hepinizin bildiği ve tanıdığı değerli büyüğüm, meslektaşımız ve Odamızda 2 Dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yapan Sayın Orhan Yalçın Bey’in oğludur. Yine bizlerle birlikte yola çıkan, bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen, iki dönemdir birlikte çalıştığımız, halen Odamızın Denetleme Kurulu Başkanlığı görevini yürüten değerli kardeşim ve meslektaşım Volkan Hamamcı Bey de Denetleme Kurulu Başkan adayımızdır. Kendilerine ve bizimle beraber yola çıkan, bizlere güvenen, inşallah da bu dönemi beraber başarıyla geçireceğimiz Yönetim, Disiplin, Denetleme Kurulu ve Birlik Delege Adayı meslektaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyor ve başarılar diliyorum. Oylarınıza talip olduğumuz ilk dönemde de belirttiğim gibi, ortak amacımız mesleğimizin saygınlığını ve imkânlarını arttırırken zorluklarını azaltmak ve hepimiz için asgarinin üstünde kaliteli bir yaşamı sağlayacak çalışma koşullarını temin etmektir. Yönetim ekibi olarak pandemi sürecinde yaşadığımız olayların ve elde ettiğimiz tecrübelerin de ışığıyla bu yolda daha güçlü ve aktif bir şekilde ilerleyeceğimize, şahsi olaraksa naçizane tecrübelerim ve mesleğimize olan sevgimle, bu görevi hakkıyla devam ettireceğime inanıyor, önce seçimde ve sonrasında da günlük hayatta, sahada omuz omuza görüşmek üzere diyor, hepinize saygılarımı sunuyorum. Her zaman arzu ve ifade ettiğim gibi, sonuç ne olursa olsun kazananın mesleğimiz ve meslektaşlarımız olmasını temenni eder, bu vesileyle aday olarak yola çıkan diğer meslektaşlarıma da başarılar dilerim” >>ODAK HABER MERKEZİ

 

 

Editör: TE Bilisim