Emirdağ emniyeti affetmedi

Emirdağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, suç ve suçlularla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda ikametinde sahte alkol ürettiği ve sahte altın satarak insanları dolandırdığı değerlendirilen H.A’yı düzenlenen operasyonla kıskıvrak yakaladı.

Edinilen bilgiye göre olay, Afyonkarahisar’ın Emirdağ İlçesinde meydana geldi. Emirdağ İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, suç ve suçlularla mücadele kapsamında ikametinde sahte alkol ve sahte altın satarak insanları dolandırdığı belirlenen H.A.’yı takibe aldı. Yapılan teknik ve fiziki çalışmanın ardından emniyet ekipleri vatandaşları dolandırdığı tespit edilen H.A.’nın Emirdağ İlçesi Yeni Mahallede bulunan ikametine operasyon düzenledi.

EVDEN NELER ÇIKTI NELER?

Düzenlenen operasyonda şahsın evinde ve bahçesinde yapılan aramada plastik pet şişe ve bidonlar içerisinde 30 litre etil alkol, alkollü içecek dolu cam şişeler, plastik kutular içerisinde aroma maddeleri ele geçirildi. Ayrıca yapılan aramada poşet içerisinde yaklaşık 2,5 kilogramağırlığında mercimek büyüklüğünde sarı-kahverengi renkli metal parçaları ele geçiril. Altın renkli metal parçalarının yaklaşık 2-3 ay önce ucuz altın alma düşüncesiyle dışarıdan Emirdağ’a gelen ve kendisine sahte altın verilerek dolandırılan şahsa verilenlerle aynı olduğu tespit edildi. Evinde ruhsatsız av tüfeği de bulunduran H.A göz altına alındı.

AĞLARINA SOSYAL MEDYADAN ÇEKİYORLAR

Öte yandan dolandırıcıların kurbanlarına Facebook veya diğer sosyal medya kanalları üzerinden mesaj attıkları, define kazısı yaparken küp içerisinden bu altın parçalarını bulduklarını eğer ilgilenirse ucuza bırakacaklarını söyleyerek ağına çektikleri, alıcı şahıs gelince torbanın içerisinden alırmış gibi yapıp birkaç parça gerçek altın vererek eğer inanmazsa kuyumcuya gösterebilecekleri garantisini vererek güven kazandıkları öğrenildi.

GERÇEK ALTINLARA KUYUMCUYA GÖSTERDİLER

Gerçek altınları alarak kuyumcunun yolunu tutan şahıslar, burada altınları gerçek olduğunu öğrendiler. Bunun durum karşında zengin olmak ümidiyle tekrar dolandırıcılar ile buluşan şahıslar, sahte altın dolu torbaya bakmadan parasını ödedikleri ve bu nedenden dolayı dolandırıldıkları belirtildi. >>>GÖKHAN KOCAASLAN/FADİME ÖZKARAN

Editör: TE Bilisim