Bugün düzenlediği basın toplantısında konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yaşanan gelişmeler hakkında net konuştu. Savaş, "Hatay'da oynanmak istenen oyunların farkındayız. Sığınmacı sorununa karşı duruşumuzu herkese açıkça ifade etmek istiyorum. Kararlıyım, yılmayacağım. Hatay'ı karalamak için kirli oyunlar oynanıyor. Protesto edildik, kim olduklarını biliyoruz" dedi.

PROTESTOLAR VE SİYASİ SPEKÜLASYONLAR

Deprem bölgesindeki protestoları da değerlendiren Savaş, "Bakanlarımıza yönelik tehditler oldu. Orada, Cumhurbaşkanımızın atadığı bir bakan bulunuyordu. Belki bizi sevmiyorlar, ancak herhangi bir silah taşıyan olsaydı... Cumhurbaşkanımızın ziyaretlerinde önlemler alınıyor, burada da alınmalıydı" şeklinde konuştu. Olayın tek bir boyutta ele alınamayacağını belirten Savaş, Ankara'dan bir gazetecinin uyarısını hatırlattı. "Provokasyonlar olacak, önlem alın" diyen gazeteciye rağmen, protestoların başladığı son 100 metrede kimlik tespitinin yapıldığını ve protestoların belirli kişiler tarafından yönetildiğini ifade etti.

GÖKHAN ZAN VE SİYASİ MANİPÜLASYONLAR

Çocuklarda göz sağlığı için "30" kural! Çocuklarda göz sağlığı için "30" kural!

Savaş, Gökhan Zan'ı eleştirerek, "Gökhan Zan'ı takımıma kabul ettim, ancak sonradan değişti. Adaylığımız kesin, seçimi kazanacağız" diyerek sözlerini noktaladı. Genel Başkanları Özgür Özel ile yaptığı görüşmeyi de hatırlatan Savaş, desteklerinin arkasında olduklarını vurguladı.

Kaynak: BÜLTEN