Selülit imha eden kuru fırçalama nasıl yapılır? Selülit imha eden kuru fırçalama nasıl yapılır?

Büyük orman yangınları sonrasında alınan ek tedbirler ve müdahale çabaları sayesinde, son iki yılda yangınlarda daha az hasar meydana geldiği görülüyor. 25 bin personel aktif olarak yangınlara müdahale ederken, bu yıl kasım ayına değin olan süreçte Muğla, İzmir, Antalya, Manisa ve Çanakkale en çok yangın yaşanan iller oldu.

Özellikle sıcak hava dalgaları ve rüzgarların yarattığı zorlayıcı koşullar, orman yangınlarının oluşum ve yayılımını kolaylaştıran etkenler arasında yer alıyor. Yerleşim yerlerine yakın bölgelerde çıkan yangınlar, hızlı ve etkin müdahale gerektiriyor.

Müdahale ekipleri, yangınlara hazırlıksız yakalanmamak adına bir insanlı keşif uçağı ve 10 İHA dahil olmak üzere yoğun bir ekipman ve personel desteğiyle 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürdü. Geçen yıl Türkiye'nin yaşadığı büyük orman yangınlarının tekrarlanmaması için gerekli önlemler alınmaya devam ediyor.

Orman yangınları, özellikle yaz aylarında Türkiye'nin ciddi bir şekilde mücadele ettiği doğal afetlerden birisi olmaya devam ediyor. Tüm vatandaşların ve yetkililerin düzenli bir önlem ve dikkatle hareket etmesi gerektiği vurgulanıyor.

Editör: Duygu Özger