Gazeteci İsmail Akar’ın sunduğu programda konuşan Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, Afyonkarahisar’ın güvenli bir şehir olduğunu ve bunun devam etmesini sağlamak için 7/24 görevlerini sürdürdüklerini belirterek zehir tacircileri, trafik meselesi, düğünlerde silah atılması vatandaşın huzurlu yaşam sürmesi konusunda önemli değerlendirmeler yaptı.

ZEHİR TACİRCİLERİ KARŞILARINDA BİZİ BULUR

Clara oldu Eda... Clara oldu Eda...

Uyuşturucu tacirleriyle mücadelelerini sürdürdüklerini söyleyen Ay, “Afyon’da zehir tacirleri karşılarında bizi görüyorlar. Halkımızla birlikte bu kişilerin üzerine gidiyoruz. Vatandaşlarımız oldukça duyarlı. İnsanlarımız bizi bilgilendiriyor. Bize gelen bilgileri araştırıyoruz. Kişileri tespit ediyor ve ardından hukukun bize verdiği yetkiler çerçevesinde işlem yapıyoruz. Bu kişiler en ağır cezayı alıyor. İnsanlarımızın burunlarının kanamaması, zarar görmemeleri için denetimler yapıyoruz. Plakasız, kayıt altında olmayan motosikletleri sık sık kontrol ediyoruz. 100 araç kontrol ediyorsak, bunların 91’i normal. 9 tanesinde sıkıntı oluyor. Biz bu 9’a kanunun verdiği yetkiler çerçevesinde işlem yapıyoruz. Burada dikkat çekmek istediğim konu şu. Bu denetimler sayesinde zehir tacirlerinin lojistik yollarını da tıkamak amaçlanıyor. Derdimiz ceza kesmek değil. Kurallara uymak çok önemli. Bizim kontrollerimizin maksadı insanımıza huzur vermek ve huzurunu kaçıranları yakalamaktır. Aynı zamanda can güvenliklerini de sağlıyoruz” diye konuştu.

KURALLARA UYMAK LAZIM

Trafik sorunuyla ilgili de konuşan Ay, “Araç sayısı gün geçtikçe artıyor. Şehirlerarası yol binlerce aracı kaldırırken, şehir içi yollarda zaman zaman sıkıntılar olabiliyor. Bununla ilgili de belediyemizin sorunları çözmek adına tedbirler var. Bu şehirde birlikte yaşıyoruz. Trafik kurallarına uyma konusunda sıkıntılar var. Kurallara uymayarak diğer insanları rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok. Özellikle parkla ilgili sorunlar var” dedi.

Afyon’un güvenli bir şehir olduğunun altını çizen Ay, “Biz bu güvenliğin sürmesi için görevimizi sürdürüyoruz. Afyon’da yöresel sıkıntılar var. İnsanların geleneksel uygulamaları var. Düğünlerde mesela silah atma problemi var. Biz insanlarımızın zarar görmemeleri için gerekli uyarıları yapıyor ve görevimizi yerine getiriyoruz. Huzuru bozmaya kimsenin hakkı yok. Çok şükür ki ilimizde çok ciddi bir sorun yok. İnsanların olduğu yerde sorunlar da olur. Daha yaşanabilir bir Afyon için düğünlerde, asker eğlencelerinde silahtan mutlaka uzak duralım” ifadelerini kullandı.

“BİZ ONLARI GİTTİKLERİ GÜZERGAHLARDA DA YAKALIYORUZ”

Personel açısından bir sıkıntı yaşamadıklarını belirten Ay, “7/24 görev yaptığımız için daha fazla personel olursa daha rahat görev yaparız. Personel talebimizi Sn. Valimizin de desteğiyle Genel Müdürlüğümüze ilettim. Yol kontrollerimizi verilerle ve istatistiki sonuçlarla yapıyoruz. Afyon, Türkiye’nin kavşağında olan bir il. Biz yol kontrolü yaptığımızda zehir tacirleri güzergahlarını değiştiriyorlar. Ama biz onları gittikleri güzergahlarda da yakalıyoruz. Bu konuda güzel sonuçlar alıyoruz. Kamuoyuyla da yapılan çalışmaları paylaşıyoruz. Basınımızdan gereken desteği görüyoruz. Uygulamalarımız trafik, asayiş, düzensiz göçmenler gibi konularda sürüyor” diye konuştu.

ERENLERDE DENETİMLERE DEVAM

Okulların açılmasıyla servis araçlarını denetlediklerini ve yoğun trafiğin olduğu okullarda polis görevlendirdiklerini söyleyen Ay, “Erenler’de öğrencilerimizin huzuru ve güvenliği için çalışmalarımız sürüyor. İstatistiki olarak Erenler’de ki suç sayısı ile Afyon merkezdeki sayı farklı değil. Erenler güvenli bir yer. Ama vatandaşların buradaki algısı farklı.  Polisin vicdanı olmayanların karşısında olup insanlarımızın daha rahat yaşamalarını temin etmek adına görev yaptığının bilinmesi lazım. İlimizde mesela düğün ve benzeri etkinliklerde silah atılması devam ediyor. Atılan her kurşunun bir insanın canına mal olacağını unutmamak lazım. Şunu da söyleyeyim. Afyon’da görev yapmaktan dolayı mutluyum. Geldiğimden bu yana halkımızın sıcak ilgisini gördüm. Herkese çok teşekkür ederim. Hep birlikte daha güzel bir Afyon’u inşa etmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile görüşen Ay Gün FM’in başarılı yayınlarının devamını diledi. Akar ise Ay’a yayın dolayısıyla teşekkür etti. N\S

Editör: Nurbanu Soy