Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli daha önce yaptıkları görüşmeler sonrasında büyükşehirlerde Cumhur İttifakı olarak seçime tek adayla gireceklerini duyurmuşlardı.

Bu açıklamaların ardından AK Parti ve MHP olarak oluşturulan İttifak Görüşmeleri Heyeti bir kaç kez toplanmış ve büyükşehirler için hazırladıkları raporları Genel Başkanlarına ayrı ayrı sunmuşlardı.

Bu raporların yapılan revizelerinden sonra hangi büyükşehirde hangi partinin adayı ile seçime girileceği iki Genel Başkanın mutabakatı sağlanmış; ama kamuoyuna açıklanması ileri bir tarihe bırakılmıştı.

İttifakın büyükşehirlerde ortak göstereceği adaylar ile ilgili kamuoyu anketleri ve diğer bilgilerde Genel Başkanlara verilen raporlarda yer almakta.

Çözerse Vali Hanım Çözer: Vatandaş Tözüm’e karşı! Çözerse Vali Hanım Çözer: Vatandaş Tözüm’e karşı!

Öte yandan, büyükşehirler dışında kalan iller için Cumhur İttifakı’nın yol haritası da bugün ve yarın yapılacak iki toplantıyla netlik kazanacak.

Aralarında Afyon’un da bulunduğu illerde hem AK Parti hem de MHP kamuoyu yoklamaları yaptırmıştı.

Her iki partinin komisyonları taleplerini içeren dosyalar ile önce, bugün bir araya gelecekler.

Yarınki toplantıda net kararın alınması bekleniyor.

Diğer bir hususun da Cumhur İttifakı’nın ilçeler ile beldelerdeki seçimlere tek adayla girilip girilmemesi ile ilgili olduğu bildirildi.

AK Parti ve MHP’ye yakın kaynaklar bu konuda ortak olarak oluşan görüşün, ilçelerde ittifak yapılmaması, sadece muhalefetin birleştiği takdirde alınması zor olan ilçelerde ve muhalefetin elinde bulunan belediyelerde Cumhur İttifakı adayı olarak tek aday ile çıkılmasının düşünüldüğünü, bu yolda bir ön görüş birliğine varıldığını kaydettiler.

Beldelerde ise Cumhur İttifakı olarak tek aday çıkılmasının düşünülmediği alınan bilgiler arasında. ODAK ÖZEL HABER   

Editör: Fadime Özkaran