İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından Fatih Pazar Yerinde düzenlenen İftar Programına katılmak üzere Afyonkarahisar’a geldi. İlk olarak İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Alper Yağcı ile birlikte seçim arabası ile vatandaşları selamlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha sonra Fuar Alanına kurulan pazaryerine geçerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Alper Yağcı’ya oy istedi. Pazar yeri ziyaretinin ardından İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından Fatih Pazar Yerinde düzenlenen İftar Programına katıldı. Burada vatandaşlara ve partililere seslenen Akşener, İYİ Parti'yi milletin emriyle, milletin sesini duyurmak üzere kurduklarını kaydederek, “Fakat tam seçimlere gideceğiz bu ucube sistemin getirdiği bir sistem olarak ittifak siyasetinin hayatlarına girdik” dedi.

Uçar: Biz bu duraktan daha güçlü bir şekilde ayrılacağız Uçar: Biz bu duraktan daha güçlü bir şekilde ayrılacağız

MUHALEFET, MUHALEFETİ OLUŞTURAN SEÇMENLER YIKILDILAR

İYİ Parti'nin Millet İttifakı'nda yer aldığını belirten Akşener, “Ben Cumhurbaşkanı adayı oldum diğer arkadaşlar Cumhurbaşkanı adayı oldu. Yani birden fazla cumhurbaşkanı adaylığı ile 2018 seçimlerine katıldık ve en büyük hedefimiz kazandığımız takdirde bu tek adam sistemini değiştirmekti. Maalesef seçimi kaybettik. Muhalefet, muhalefeti oluşturan seçmenler yıkıldılar. Umutsuzluğa kapıldılar ve geldik 2019'a. 2019 seçimlerinde biz arkadaşlarımızla konuştuk ve CHP'ye bir teklif götürdük” diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN MENFAATİNİ FELÇ EDECEKSİNİZ DEDİM"

“Seçimlere, birlikte girelim ve İstanbul ve Ankara'yı alalım diye bir teklif götürdük” diyen Akşener, “Çünkü Sayın Erdoğan'a göre İstanbul'u alan Türkiye'yi alıyordu. Neyse bir ay, CHP düşündü, taşındı. Geri döndü ve sonuç itibariyle biz birlikte seçime girdik. Seçimin sonuçlarında İstanbul, Ankara, Antalya ve Adana gibi iller büyükşehirler alındı. İYİ Parti olarak ben arkadaşlarıma bir talimat verdim. Türkiye mi? İYİ Parti mi? İYİ Parti'nin menfaati mi?, Türkiye'nin menfaati mi? sorusuyla karşı karşıya kaldığınızda Türkiye'nin menfaatini felç edeceksiniz dedim” dedi.

"BEN VE ARKADAŞLARIM YANLARINDA OLDUK"

Akşener sözlerine şöyle devam etti: “Onlar da öyle yaptı ve sonuç itibariyle 19 ilçe 4 tane de belde belediyesini kazandı. Bu dediğim büyük şehirleri de bizim gayretimizle CHP'nin belediye başkan adayları kazandı. Şu ana kadar her şey yolunda. Sonra bu belediye başkanlarının bir çoğunun başına bir şeyler geldi. Ben ve arkadaşlarım yanlarında olduk."

"SEÇİMİ KAZANACAĞIMIZA KANAAT ETTİK"

Onların başına bir iş gelmemesi için büyük gayretler sarf ettiklerini belirten Akşener, "Kendimizi siper ettik ve geldik 2023'e. Hani İstanbul'u alan Türkiye'yi alıyor diyordu ya Sayın Erdoğan, biz de 2023'te bu ucube sistemi değiştirecek, seçimi kazanacağımıza kanaat ettik, yeniden ittifak sisteminin içinde yer aldık. Ama ben kazanacak aday dedikçe arkadaşlar tersine döndü. Masa kuruldu. Böyle oldu, böyle oldu. Derken sonuç itibariyle 2023 biz o seçimi kaybettik. İstanbul'u, Ankara'yı almak Türkiye'yi aldırmıyormuş. Türkiye'yi kazandırmıyormuş. Onu öğrendik” diye konuştu.

İKİ TARAF BİRBİRİYLE ÇATIŞIYOR

“Sonra arkadaşlarımızla bir araya geldik, konuştuk ve kurulduğumuz ruh halimize geri dönmeye, milletimizin sesini dinlemeye, o milletin sesini kamuoyuyla paylaşmaya, iktidarla paylaşmaya ve iktidara öyle bir muhalefet yapıp insanların tarımla meşgul olanların atanamayan öğretmenlerin, emeklilerin, durumlarını anlatıp gereğini yaptırtmak üzere bir muhalefet sergilemeye karar verdik” diyen Akşener, “Çünkü biz bir şeyi gördük. Yani cansiperane bu ucube sistemi değiştirelim diye gayret ederken aslında herkesin çok rahatı varmış yan gel Osman durumundaymış ne güzel. Bir tanesi diyor ki kola kutusunu koysam yüzde altmışını alır. Bu tarafta diyor ki ceketimi koysam kazanırım. Burada bir ceket var. Burada da bir kola kutusu var. İki taraf birbiriyle çatışıyor. Ne üzerinden çatışıyor. Şuculup buculuk üzerinden çatışıyor. Afyonkarahisarlı emekliler Türkiye'de yaşayan tüm emekliler yok. Mülakat zulmüne uğrayan çocuklarımız yok. Ve mazottan, gübreden, ilaçtan beli bükülen çiftçilerimiz yok. Esnafımız yok. Yani aziz milletimiz yok. Şimdi ben üç yıl boyunca Hakkari'den Edirne'ye kadar ilçe ilçe esnaf gezdim. O esnaf dükkanlarında oradaki müşriklerden, oradaki insanlardan öğrendiklerimi meclis kürsüsünden ilan ettim" dedi.

İftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti'nin Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Alper Yağcı, İYİ parti teşkilat üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ