AFSÜ’de, Dünya Kadınlar Gününü içine alan hafta dolayısıyla çok sayıda etkinlik düzenlendi. AFSÜ Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen etkinliklerin konukları ve katılımcıları, kadınları dışlayan her tür ayrımcılıkla mücadele konusunda kararlıklarını dile getirdi. 

N2 A0132

Toplumda Cinsiyetçiliğin Gözden Kaçan Yönleri

AFSÜ Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen etkinliklerde, cinsiyetçiliğin gözden kaçan yönleri ele alındı.

Üğpoıkjuhgfd

Dr. Öğretim Üyesi Timuçin Aktan, "Gözden Kaçan Cinsiyetçilik" konulu seminerinde, toplumda eşitlikçi tutumların yaygınlaşmasının, kadınlara yönelik olumsuz tutumların örtülü hâle gelmesine neden olduğunu belirtti.

Işpşpoş

Başarılı İş Kadınlarıyla Kariyer Söyleşileri

AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü'nde düzenlenen etkinlikte, iş dünyasının başarılı kadınlarıyla kariyer söyleşileri gerçekleştirildi. Uluslararası Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Melike Akkent ve Diş Hekimi Nihal Öç Korkmaz, deneyimlerini paylaşarak öğrencilere kariyerleri hakkında önerilerde bulundular.

2-31

Akademide Rol Model Kadınlar

AFSÜ Kadın Araştırmaları Topluluğu'nun desteğiyle gerçekleştirilen "Akademide Rol Model Kadınlar" söyleşisinde, kadın akademisyenlerin deneyimleri paylaşıldı. AFSÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri, çalışma hayatındaki zorlukları ve bunları aşma yöntemlerini samimi bir ortamda anlattılar.

3-33

Medyada ve Sağlıkta Şiddetin Boyutları

AFSÜ Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü (BYHİ) iş birliğinde düzenlenen “Farklı Boyutlarıyla Medyada ve Sağlıkta Şiddet” başlıklı söyleşide, toplumsal hayatımızı tahrip eden şiddet türlerinin etkisinin azaltılması için iletişim dili, empati ve medya okuryazarlığı yaşam becerilerine eğitim müfredatlarında daha etkili şekilde yer verilmesi gerektiği üzerinde duruldu. AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Camcı’nın ve Atatürk SHMYO Öğr. Gör. Dr. İbrahim Şamil Köroğlu’nun konuşmacı olduğu etkinliği, BYHİ’den Öğr. Gör. Nesrin Gülcü yönetti.

4-33

Kadınların Gerçek Hayattan Uyarlanmış Hikayeleri Sinemada

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla AFSÜ Sinema Topluluğu ve Kadın Araştırmaları Topluluğu, kadınların gerçek hayattan uyarlanmış hikayelerini anlatan bir dizi film gösterimi düzenledi. Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla AFSÜ Sinema Topluluğu, AFSÜ Kadın Araştırmaları Topluluğu ile ortaklaşa bir dizi film gösterimine imza attı. Gösterimlere katılanlar; farklı zamanlarda ve birbirlerinden uzak coğrafyalarda olsa da benzer ayrımcılık türleriyle yüzleşen kadınların gerçek hayattan uyarlanmış öykülerini anlatan uzun metrajlı “Gizli Sayılar (2016)” ve “Benim Adım Malala (2015)” filmlerinin ile göç ve kadın temalı “Kıyı (2021)”, “Duvar (2015)” ve “Bir Hayatlık Göz (2016)” isimli kısa filmleri izledi.

En az lise mezunu, KPSS şartıyla! İçişleri Bakanlığı personel alımı yapacak En az lise mezunu, KPSS şartıyla! İçişleri Bakanlığı personel alımı yapacak

555-1

Kutlamalar ve Kokteylle Son Buldu

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, üniversitemizde düzenlenen bir kokteyl ile kutlandı. Tıp Fakültesi giriş katında gerçekleştirilen kokteyle, akademik ve idari kadın personel bir araya geldi ve keyifli bir etkinlik geçirdiler.

6-16

Kaynak: FATMA SEDA CAN