Başkan Kızıltoprak, "Vekilimiz kefilimizdir" Başkan Kızıltoprak, "Vekilimiz kefilimizdir"

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cengiz Üstün ve Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Denetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Yılmazaslan ile birlikte Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü'nün Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde bugün düzenlenen 6. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası İstişare toplantısına katıldı.

BAĞ-KUR’LULAR EŞİT GÜN SAYISINA SAHİP OLMALI

Başkan Cengiz Üstün toplantıda, esnafların sorunları ile ilgili birçok konuyu gündeme getirdi. Geçmiş yıllarda vergi kaydı olup SGK kaydı resmen yapılmayan esnaf ve sanatkarların geriye dönük SGK prim borçlanmasının sağlanmasını gündeme getiren Üstün, Bağ-Kur'a tabi esnaf ve sanatkarın emeklilik için aranan prim ödeme gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200 güne düşürülmesi ile ilgili açıklanan düzenlemenin de ivedi bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca Üstün, 8 Eylül 1999 öncesi Bağ-Kur'a kayıtlı olan esnafın, emeklilik işlemlerinde SSK'lı çalışanlarla eşit prim ödeme gün sayılarına sahip olması gerektiğini ifade etti.

KANUNLAR ENTEGRE EDİLMELİ

Toplantıda Perakende Ticaretin Düzenlenmesi hakkındaki kanunun, Sebze ve Meyveler ile Diğer Malların Ticaretinin düzenlenmesindeki kanun (Hal Yasası) ile 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanununun entegre edilerek uygulanması gerektiğini söyleyen Üstün, ayrıca Milletvekili ve Mahalli İdareler seçimlerinde Muhtar, Belediye Meclisi, İl Genel Meclisi ve Milletvekili seçilmek için adaylık sürecinde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile diğer Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi mensupları, sivil toplum örgütü mensupları ve kamu kurumu çalışanları ile aynı düzenlemeye tabi tutulması gerektiğini söyledi. 

Kaynak: NURBANU SOY