“Irak’ın kuzeyinde emperyalistlerin maşası olan bölücü terör örgütlerince yapılan saldırıda 6 askerimiz şehit oldu, 4 askerimiz yaralandı” diyen Gazeteci İsmail Akar, “Şehit askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, ordumuza ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Yaralı askerlerimize ise acil şifalar temenni ediyoruz. Teğmen Ramazan Günay 24 yaşında ve Afyonlu. Sinanpaşa ilçesi Güney beldesi Çalışlar köyünden. İzmir Buca’ da oturuyor. Şehit Terğmen Günay Afyonkarahisar’ın 376’ncı, Sinanpaşa ilçemizin ise 31’nci şehidi. Şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Tabloya iyi bakmak ve anlamak lazım ki emperyalistler her daim bu coğrafyaya kan ve gözyaşı vermeye devam ediyor” dedi.

HAİNLERE CEVAP VERİLİR, VERİLİYOR

Çok üzgün olduğunu söyleyerek başlayan Gazeteci Polat Yılmaz, “Bu topraklar şehit kanlarıyla sulanmış topraklardır. Tarih boyunca milletimiz hep direnmiş ve topraklarına düşman çizmesi değdirmemiştir. Türklüğü yok etmek için saldırılar bitmiyor. Tek bir ocak bile kalsa bu hainlere cevap verilir. Bugüne kadar PKK denen hainlere gereken cevap verilmiştir ve verilmeye devam edecektir. 782 bin kilometre karelik vatan toprağında hiçbir düşman barınamaz. Çanakkale’de 13-15 yaşlarındaki çocuklarımız şehit düştü. Bizim millet olarak fıtratımız böyledir. Bugün de her bir Türk aynı ruhla vatanını korumaya devam ediyor. Üzüntülü ve acılıyız ama başımız dik yola devam ediyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

MHP’li Belediye Başkanları, Milletvekili Taytak’la ne görüştü? MHP’li Belediye Başkanları, Milletvekili Taytak’la ne görüştü?

ABD BATMADAN DÜNYA HUZUR BULMAZ

ABD Savunma Bakanlığının bütçesinin kendinden sonra gelen 10 ülkenin bütçesinden büyük olduğuna değinen Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Bu bütçe neden bu kadar büyük? Nedeni dünyaya hakim olabilme isteği. 20 dolara satılacak petrolü 100 dolara satıyorlar. Silah satıyorlar ve dünyadaki tüm ticarete hakim olmak istiyorlar. Dünyada düşmanlıklar yaratarak sitem kuruyorlar. Bu kapitalist ülkenin amaçlarına ulaşabilmek için işbirlikçilere ihtiyacı var. Bunun için İsrail ve PKK ile işbirliği yapıyorlar. Türkiye hiçbir zaman ABD güdümüne girmez. Atatürk’ten bu yana denge siyaseti uygulanmıştır. ABD bizi çeşitli yollarla ele geçirmeye çalışıyor ve ülkemiz üzerindeki emelleri hiç bitmiyor. Kısacası ABD batmadan dünya huzur bulamaz. Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Başımız sağolsun” dedi.

BU TOPRAKLAR ŞEHİT KANIYLA SULANMIŞTIR

“Türkiye’de Türklerin yaşamasını istemiyorlar” diyen Gazeteci Ahmet Tunca, “Sarıkamış Harekatı’nın yıldönümündeyiz. Doğu cephesinde Ruslara karşı savaştık. Soğuk ve hastalık nedeniyle yüz binlerce askerimiz şehit oldu. Osmanlı’nın başına gelen en acı hadiselerden biri Sarıkamış Harekatı’dır. Ben bizzat Sarıkamış’a giderek o toprakları gördüm ve konuyla ilgili bir kitap kaleme aldım. Bu vesile ile hem Sarıkamış şehitlerimize hem de Kuzey Irak’ta şehit olan askerlerimize, kısacası tüm şehitlerimize rahmet diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: NURBANU SOY