Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğünün girişimleriyle Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne yeni bir sağlık hizmeti eklendi. Büyükşehirlerdeki özel hastanelerde, ücretli olarak yapılabilen kapalı by-pass ameliyatları artık Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde yapılmaya başlandı.  

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde Opr. Dr. Ercüment Ayva ve ekibi tarafından 63 yaşındaki erkek hastaya, göğüs kafesini açılmadan gerçekleştirilen kapalı by-pass ameliyatı başarılı bir şekilde yapıldı.

BAŞHEKİM MEHMET DURAN’A TEŞEKKÜR

Konuyla ilgili bilgi veren Dr. Ayva, "Uzun yıllar özel hastanelerde görev yaptım. Kendi mesleki tecrübemi buradaki ekip arkadaşlarımla birleştirip sadece büyük özel merkezlerde uygulanabilen bu ameliyatı, devletimizin imkânlarıyla, kendi memleketimde yapmak hayaliyle devlet hastanesindeki görevime başlamıştım. Çok şükür çok hızlı şekilde bunu gerçekleştirdik. Hastamız gayet başarılı bir ameliyat ve yoğun bakım süreci geçirdi ve taburcu oldu. Bütün ekip arkadaşlarıma ve Başhekimimiz Opr. Dr. Mehmet Duran ve ekibine teşekkür ederim. Hayalimi gerçekleştirip memleketimde hemşerilerime faydalı olduğum için mutlu ve gururluyum" dedi.

Opr. Dr. Ayva, 'Kapalı by-pass' yani 'Minimal invaziv by-pass' yönteminin avantajlarını ise tek tek sıraladı.

Opr. Dr. Ayva, ameliyatın hastanın göğüs kafesi kesilmeden yapıldığı için çok az ağrısı oluştuğunu söyledi.

15 GÜN İÇİNDE ARABA KULLANABİLİYOR

Ameliyat sırasında derin bir kesik atılmadığı için kanamanın az olduğuna dikkat çeken Opr. Dr. Ayva, ‘’Yoğun bakımda ve hastanede kalma süresi kısalıyor. Hastalar ameliyattan sonra 4'üncü gün evlerine gidebiliyor. Bu operasyondan sonra hastalar, işlerine çok daha erken dönebiliyor. Hastalar ameliyat sonrası her tür pozisyonda uyuyabiliyor, 15 gün içinde araba kullanabiliyor. Oysa açık kalp ameliyatlarında hastalara belli bir zaman sadece sırt üstü yatmaları öneriliyor. Araba kullanmaları için ise 1,5 ay kadar beklemeleri gerekiyor. Kesinin çok küçük olması (6-8 cm.) kozmetik açıdan da hastaları çok memnun ediyor. Ameliyat 6-8 cm.'lik bir kesi ile kaburgalar arasından girilerek gerçekleştiriliyor’’ diye konuştu.

Afyonkarahisar'da Gazze'ye destek için "sessiz yürüyüş" yapıldı! Afyonkarahisar'da Gazze'ye destek için "sessiz yürüyüş" yapıldı!

Sağlığına kavuşup taburcu olan hasta ise Dr. Ayva ve ekibine teşekkür ederek, hastaneden aldığı hizmetten dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ