Karadeniz kıyısındaki Trabzon iline bağlı Beşikdüzü ilçesinde, 27 Kasım'da fırtına nedeniyle yükselen dalgaların etkisiyle kaybolan ve büyük bir arama kurtarma operasyonunun konusu olan lise öğrencisi Uğurcan Korkmaz'ın acı haberi geldi. Genç öğrencinin cesedi bulundu.

Fırtına sırasında Beşikdüzü Borsa İstanbul Fen Lisesi öğrencileri Emir Berke Aşık (16) ve Uğurcan Korkmaz (15), Cumhuriyet Mahallesi sahilindeki dalgalara kapılarak kaybolmuştu. Arama çalışmalarına havanın kararması nedeniyle ara verilmiş, ertesi sabah devam edilmişti.

Aramaların beşinci gününde, kaybolan öğrencilerin birinin cansız bedeni Vakfıkebir ilçesi yakınlarında bulundu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin denizden çıkardığı cenazenin, Uğurcan Korkmaz'a ait olduğu anlaşıldı. Genç öğrencinin cenazesi, Vakfıkebir Devlet Hastanesi morguna sevk edildi.

Vali Aziz Yıldırım, olay yerine gelerek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bulunamamanın hüznüne değinen Yıldırım, diğer kayıp öğrenciye ulaşma umudunu ifade etti ve resmi kurumların uyarılarına uymanın önemini vurguladı.

Arama kurtarma çalışmalarında sahil güvenlik, emniyet, Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ekipleri yer alırken, balıkçılar da gönüllü olarak destek verdi. Vali Yıldırım, tüm ekiplere ve özverili destek için balıkçılara teşekkürlerini iletti.

NARKO AFFETMİYOR NARKO AFFETMİYOR

Uğurcan Korkmaz'ın ölümü ile ilgili hem idari hem de adli soruşturma süreci başlatıldığı bildirilirken, olay ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirildiği aktarıldı. Vali, kazada ihmali olanların sorumluluğa çekileceğini, bu tip acı olayların tekrar yaşanmaması umudunu dile getirdi.

Editör: Tuğba Özkan