Dinar Kaymakamı Kemal Duru, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Berat Gecesi, Müslümanlar için bir fırsattır; çünkü bu geceyi ibadetle geçirerek Allah'tan mağfiret dilemek ve günahlardan arınmak mümkündür.

As (3)

Duru, yayımladığı mesajda, "Yüce Rabbimizin lütuf ve inayetiyle, bu gece af, mağfiret ve arınma vesilesi olan mübarek Berat gecesini hep birlikte idrak edeceğiz. Rabbimize sonsuz itaat ve teslimiyetin nişanesi olan Berat, bizlere kulluk bilincini kuşanarak hata ve yanlışlardan kaçınmayı, affedilmenin yanında affedici olmayı, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu kazandırır. Her daim kararlı ve istikrarlı bir tavırla kulluk yolculuğumuzu gözden geçirmemize imkân sağlayan, hesap gününde Allah’ın huzuruna günah yüküyle çıkmamak için bizleri bu dünyada iken tedbire sevk eden berat; bizi fıtratımızla buluşturan, günahlardan berî olduğumuzu bize haber veren önemli bir müjdedir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Aziz milletimiz olmak üzere, tüm İslâm âleminin Berat Gecesi’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin barış, mutluluk ve huzurun yeryüzünün her yerine hâkim olduğu bir dünyanın inşasına vesile olmasını diliyorum" dedi.

BERAT GECESİ NEDİR?

Berat Gecesi, İslam inancına göre, Allah'ın kullarını affetmek için kararını verdiği gece olarak kabul edilir. Bu geceyi ibadetle geçirmek, dualar etmek ve günahlardan arınmak önem taşır.

BERAT GECESİ'NİN ÖNEMİ

Eski Belediye Başkanı Nihat Sarı’dan, Yeni Başkan Veysel Topçu'ya ziyaret! Eski Belediye Başkanı Nihat Sarı’dan, Yeni Başkan Veysel Topçu'ya ziyaret!

Berat Gecesi, Müslümanlar için bir fırsattır; çünkü bu geceyi ibadetle geçirerek Allah'tan mağfiret dilemek ve günahlardan arınmak mümkündür.

As (2)

Kaynak: FATMA SEDA CAN