Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, partisinin Seçim Koordinasyon Merkezinde basın toplantısı düzenledi. Köksal, hem yerel gazetelerin anketlerinde hem de Ankara’da yapılan anketlerde diğer belediye başkan adaylarına oranla 10 puan fark aldığını ve 1 Nisan’da Afyonkarahisar’ı CHP Belediyeciliği ile tanıştıracaklarının altını çizdi.

‘’HİÇ BİRİSİNİ MUHATAP ALMIYORUM’’

Anketlerde birinci çıkmasının ardından diğer siyasi partilerin hedefi olduğunu söyleyen Köksal, ‘’Her gün bir başkasını getirip Köksal için ne dedirtsek diyorlar. Hiç birisine bu güne kadar cevap vermedim, vermeyeceğim. Hiç birisini muhatap almıyorum’’ diye konuştu.  

burcu köksal

Köksal basın açıklamasında AK Parti’nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay’ı hedef alarak, projelerini taklit ettiğini söyledi. Köksal, ‘’Benim belediye çalışanları maaşlarını 30 bin 400 TL olarak açıklamamın ardından AK Partililer, ‘bu maaşa belediyenin bütçesi yetmez, personellerin maaşlarını bile veremeyecek’ dediler. Sonra gittiler kendileri belediye personellerinin maaşlarını benden esinlenerek 31 bin TL olarak maaş ödeyeceklerini söylüyorlar’’ dedi.

‘’NEDEN SUSUP GÖRMEZDEN GELDİN?’’

Uluçay’ın belediye personellerine vaat edilen maaşın CHP yönetiminde ödenemeyeceğine dair söylemleri üzerine konuşan Köksal, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in döneminde kendisinin il başkanı olduğunu, belediye personellerinin maaş zamlarını alamadıklarında ve ikramiyeleri ödenmediğinde neden sessiz kaldığını sorarak, ‘’O zamanlar neredeydin? Neden susup görmezden geldin? Belediye personeli sürgün edildiğinde, mobbinge uğradığında, işten atıldığında sen il başkanı değil miydin? Neden o personelin hakkını bu güne kadar aramadın?’’ ifadelerini kullandı.

Siyasette bir ilk “Ahlaklı Belediyecilik Taahhütnamesi” Siyasette bir ilk “Ahlaklı Belediyecilik Taahhütnamesi”

burcu köksal

AK Parti’nin samimi olmadığını söyleyen Köksal, ‘’Sadece oy avcılığı için, boş vaatlerle yalan algılarla, iftiralarla montaj videolarla vatandaşı etkilemeye çalışıyorlar. Taziye evi dedim. Belediye kreşi dedim, hıdırlık dedim, kentsel dönüşüm dedim hepsini kopyala yapıştır yapıp basına servis ettiler’’ dedi.

Kaynak: NURBANU SOY\CEMİLE KAYTAN