Her antrenörün bir saha içi planı vardır. Bu planı uygulayan futbolcuların plana sadık kalması ise planın başarılı olmasını sağlar. Futbolca Kocaelispor maçında bunu gördük. İlk dakikadan son dakikaya kadar planlı oyun, puan getirdi. Basketbolda ise alınan yenilgiye rağmen planlar hala play-of potası içinde yer alınacak seviyede…

Kocaeli Deplasmanından 1 Puan

TFF 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden Afjet Afyonspor hava ve saha şartları nedeniyle ertelenen Kocaelispor deplasmanında sahne aldı. 90 dakikanın sonunda tabelada 1-1’lik skor vardı. Alınan 1 puan ise planlı oyunun sonucuydu. Plana sadık kalmak 1 puanı getirdi, 3 puan da olabilirdi. Afjet Afyonspor takımı lig başından beri birçok maçta oyun planını ve organizasyonunu 90 dakikaya yayamamıştı. Teknik Direktör Bahattin Güneş’in gelmesi ile birlikte daha sistemli, planlı ve konsantrasyonu uzun sürece yayan bir takım görmeye başladık. Aynı zamanda transfer döneminde takım içinde sıkıntı yaratan oyuncularla yolların ayrılmasının ve onların yerine yapılan transferlerin katkısının da olumlu olduğunu söylemek gerekir. Takım yönetiminin bu süreci doğru şekilde yönetmesi ve planlamaların yapılması saha içi planlarına büyük katkı sağlamış görünüyor. Kocaelispor maçının bence en büyük gözlemi bu oldu. Bu oyun planını maç içinde uzun süreye yaydığımız ölçüde play-off potasını zorlamak daha mümkün görülüyor.

Play-Off Yolculuğu Devam Ediyor

Erhan Şentürk’ün 9.dakikada attığı golle Afjet Afyonspor öne geçmesini bildi. Daha önce de yazmıştık. Erkan her maç gol atmaya yakın bir oyuncu ama indirdiği toplarda arkadan biraz daha destek bulması gerekiyor. Golden sonra Kocaelispor’un daha etkili oyunu başladı. Belki de Kocaelispor’un maç boyunca en etkili olduğu dakikalardı ve bu dakikalarda golü de buldular. Maç içinde dengeli ve orta saha mücadelesi şeklinde bir oyun oynandı. İlginç olan ise maçın son 10 dakikasında iki takımında galibiyet adına yaptığı girişimler oldu. İki kalede de pozisyonlar oldu. Berabere giden maçların sonlarını “aman kaybetmeyelim” anlayışı ile oynayan takımların fazlalığı düşünüldüğünde aslında iki takım da play-ofları ne kadar istediğini gösterdi. 5.sıradaki Amed (41 puan) ile 9.sıradaki Afjet Afyonspor (35 puan) arasındaki puan farkı 6… Bu fark az gibi dursa da aradaki 3 takımı da hesaba katmak gerekiyor. 2-3 maçlık bir seri gerekiyor.

Voleybolda Kritik İnegöl Maçı Kazanıldı

AXA Sigorta Efeler Liginin Afyon Belediye Yüntaş İstanbul BB deplasmanındaki kritik maçı 3-1 kaybettikten sonra ev sahibi olduğu maçta Spor Toto’ya 2-3’lük skor ile yenilmişti. İki yenilginin ardından 27 Şubat’ta play-off mücadelesi içinde yer alan İnegöl deplasmanından 3-0’lık galibiyet ile dönüldü.  23-25, 24-26, 21-25’lik zorlu setlerin sonunda gelen galibiyet yüksek konsantrasyonun sonucu. Afyon Belediye Yüntaş maçlarını bitirmiş durumda. Takımın ligde kalıp kalmayacağını belirleyecek olan ise Bursa BB ile Fenerbahçe arasından oynanacak erteleme maçı olacak. Bu maçta olası bir Bursa BB galibiyeti durumunda Afyon Belediye Yüntaş lige veda edecek.  İplerin elimizde olmaması can sıkıcı. İnşallah geçtiğimiz haftalarda kaybettiğimiz maçlara üzülmeyiz.

Basketbolda Keyifler Kaçtı

ING Basketbol Süper Liginde HDI Sigorta Afyon Belediyespor milli maçlar nedeniyle verilen aradan sonra deplasmanda Büyükçekmece (12.sırada) ile karşılaştı. 95-83 sahadan yenik ayrılan takımda keyifler biraz kaçmış durumda.  Arka arkaya Türk Telekom, Bahçeşehir ve Büyükçekmece maçları kaybedildi. Büyükçekmece maçında ilk periyoda iyi başlayan takım diğer periyotlarda bunu sürdüremedi. Pako’nun dönmesi de yeterli olmadı. Kritik anlarda biraz daha serinkanlı ve acele etmeden hücum setlerini oynaması gerekiyor. Ama biraz da takım kimyasından hızlı hücum örneklerini fazlasıyla görüyoruz. Takım arka arkaya üç yenilgiye rağmen hala play off potası içinde. 4.lük biraz uzak gibi duruyor.

Mart Zirve Ayı

Önümüzdeki süreç play-off mücadelesi veren takımı bu mücadelenin dışında bırakabilir.  Mart ayı zirvede yer alan Anadolu Efes, Karşıyaka ve Fenerbahçe maçlarına sahne olacak. Bu 3 maç da Afyon’da oynanacak. Pandemi sürecinde ev sahibi olma durumunun avantajı tabii ki tartışmalı. Sonuçta “kazma kürek yaktıran” mart ayı, takıma “play-offlara uzaktan baktıran” ay olabilir. Arada bir de Bursaspor maçı olacak… Zorlu fikstür bakalım neler getirecek? HDI Sigorta Afyon Belediyespor bu zorlu mart ayı fikstüründen bakalım nasıl çıkacak?

Amatörlere 1 İyi 1 Kötü Haber

Amatörlerde beklenen karar açıklandı. BAL Liginin başlamasına karar verilirken diğer Süper, 1. ve 2. Amatör maçlarına ise iptal kararı geldi. Türkiye Futbol Federasyonu aldığı karar ile yerel amatör maçların oynatılmamasına karar verilirken “şartların uygun olması, ilgili kurum ve kuruluşların onay vermesi halinde” Bölgesel Amatör Ligi’nin oynatılmasına karar verdi. Ama burada da ilgili kurumların onayının olması durumu dikkat çekici.  Müsabakaların 17-18 Nisan’da başlaması düşünülüyor. Takımlar hazırlıklarını yapıyor. Gruplar, fikstür ve statü ile ilgili belirsizlik ise hala sürüyor. Nisan ayında son anda yeniden iptal kararının çıkması dahi muhtemel.

Pandemi süreci, alınan skorlar, hedefler her şeyi etkiliyor.

Sporun her kademesinde bir plan dahilinde ilerlemek başarının anahtarıdır.

Bu plan hem saha içi hem saha dışını kapsıyor tabii ki…

Sporda da plan yapmak ve plana sadık kalmak, bazen planı güncellemek gerekiyor.