TFF 2.Lig Kırmızı Grupta mücadele eden AfjetAfyonspor ev sahibi olduğu maçtaİnegölspor’u iki kez yenik duruma düştüğü maçta 4-2’lik skorla geçti.Skorun ve galibiyetin getirdiği bir mutluluk var. Ama ben hala yenilen 2 goldeyim. Zira 6.hafta sonunda yenilen 11 golle ligin en çok gol yiyen 6.takımı ve maç başına neredeyse 2 gol ortalama ile oynuyor. Atılan 15 gol ile de ligin en çok gol atan takımı. Maça geçelim

Önce Maç Başında Saha Organizasyonuna Bakalım

İlk altı haftadır hep Teknik Direktör Mustafa Çapanoğlu’nun kadro tercihleri üzerinden bir bilgi veriyorum. Geçen hafta oynanan Hekimoğlu maçından iki değişiklik vardı. Nazmi’nin yerine Süleyman ve Doğukan’ın yerine de Hamza ilk 11’de başladı. Mithat Pala sol kanatta yerini alırken Hamza Ok orta sahadaki yerini aldı. İlk 6 haftadır oyuncular üzerinden olumsuz bir yorum (şimdilik) yapmadığımı yazılarımı okuyanlar iyi biliyor.

Olumlu Başlayalım

AfjetAfyonspor maçta eski Afjet oyuncularının ağırlıklı olduğu maçta İnegölspor karşısında iki defa yenik duruma düştü. İki defa yenik duruma düşülen maçta maçı 4-2 kazanmak güzel… Her takımın yapacağı bir şey değil. Devre arasında notlarıma bakıyorum; karşılıklı atılan iki golden başka bir şey yok… Maçın başında yapılan bireysel bir hatadan gol yeniliyordu. Afjet adına ise top kayıplarının fazla olduğu bir devre oldu. İlk yarının sonunda İsmail Haktan’ın sakatlanıp çıkmasından sonra ikinci yarıya da defansta Taha Can – Yakup değişikliği yapıldı. Devre arasında konuşulan konu ise yine gol yenilmiş olmasıydı. Yenilen golün telafi edilebileceği bir iç saha coşkusu taraftar desteği ile de yakalanabilirdi.  Ama o gol İnegöl’den geldi. Şimdi telafi için 1’den fazla gol lazım oldu.

 

“Anılara Saygı”; Aykut ve Türker

İnegölspor’da eski Afjetli oyuncuların fazla olduğunu yazmıştım. İkinci yarının başında eski Afjetli oyuncu Aykut Uluç’un ceza sahası dışına çıkardığı top golle sonuçlandı. Bu golden sonra İnegölsporlu oyuncuların haklı gol coşkusuna Aykut katılmadı. Bu son yıllarda çok gördüğümüz “Anılara Saygı” ve “Geçmişe Saygı” olarak ifade edebileceğim hoş bir andı. Aykut’un kalbinde Afjet’in yerinin farkı olduğunu biliyoruz. Bu arada yeri gelmişken maçta eski Afjet oyuncusu Türker’e taraftarların yaptığı “İhanet” ve “Hain” söylemlerini ise doğru bulmadığımı söylemek istiyorum. Geçmişte yaşanan birçok şey var. Bazıları farklı şekillerde taraftara yansıtılabiliyor.Türker’in de maç sonunda bununla ilgili sitemlerinin olduğunu biliyorum.  Hoş bir görüntü olmadı Afjet için..

Kulübe TÜRKER kadar faydası olmayan AFYOK taraftarı içerisinde bulunan kendi bilmez kişilere soruyorum;

Hani tribünden slogan attınız ya

“Hain Türker, İhanet ettin Türker” diyerek

Türker Afyonspor’a nasıl ihanet etti?

Takımını yarı da bıraktı? AFJET Afyonspor hakkında kötü bir açıklama mı yaptı? Basın toplantısında kulüp hakkında ileri geri mi konuştu?

HAYIR!..

Türker yıllarca AFJET Afyonspor forması ile kaptanlık görevi yaptı. Takım her zaman yanında durdu. Kulübün en zor zamanında takımını yarı yolda bırakıp gitmedi…

Bir futbolcuyu takımdan ayrıldı diye ihanet ve hainlikle suçlayamazsın

Bugün AFJET Afyonspor’da, yarın İnegölspor’da belki daha sonra iyi bir kulüpte top koşturacak kardeşlerimiz bunlar….

En azından gerçek Afyonspor sevdalıları da benim gibi düşünüyor.  bu kendini bilmez kişilerin amaçlarının ne olduğu da akıllar da soru işareti bırakıyor.

 kulübü zora sokacak durumlara mahal vermemek için Bu kendini bilmezlere  yönetimin ve gurubun kendi içinde gerekeni yapacaklarından eminim!

Erhan Ağırlığını Koydu

İkinci yarının başında yenilen golden sonra Afjet 3 gol atmasını bildi ve geri dönüş yaptı. Bu geri dönüte önce Erhan Şentürk’ün ve galibiyete giden golde Cihan Özkara’nın performansı etkili oldu. Geçen seneden beri Erhan’ın her maç gol atma potansiyelinin çok yüksek olduğunu hep yazıyorum. Erhan atar, atıyor da zaten… Sorun çok yemekte.. Cihan da geçen seneden kulüp kültürünü bilen bir oyuncu ve özellikle Afjet’in çok gol yediğini gördüğümüzde göre geri dönüşlerde en önemli rol oynayacak oyuncu konumunda.. Bundan dolayı onun aldığı sürelerdeki performansını üst seviyeye çıkaracak psikolojik ve fiziksel bir hazırbulunuşa sahip olması önemli…

 

3 Maçlık Periyotta İlk galibiyet

“İnegöl, Niğde ve Adıyamanspor ile arka arkaya maç yapılacak. Ligde alt sıralarda bulunan bu takımlara karşı 9 puandan başka bir sonucu AfjetAfyonspor için öngörmüyorum. Ama bu oyun ciddi bir oyun. Herkesin kendine göre bir anlayışı var. Herkes saygıyı hak edecek bir mücadele gösteriyor… Takım savunması, oyun planı ve heyecanlı oyundan taviz vermeden 9 puan olmak zorunda… Aksi bir durumda işler çok ama çok zora girecektir.” Bu cümleler son yazıma ait… Öyle de oldu. İnegöl hesabı kesebilirdi. Galibiyet 83.dakikada geldi. Bundan dolayı puan durumunda alt sırada bulunan Niğde ve Adıymanaspor maçında da çok dikkatli olunmalı. Etimeskut maçından sonra yeni bir periyot başlayacak… Geçen sene de zirve mücadelesi verilirken Niğde deplasmanında kaybedilen puanın sene sonunda playoff a mal olduğunu hatırlatayım.

 

Biz Gol Yeriz, Kazanmak İçin 2 Atmamız Lazım…”

İlk 6 haftanın özeti de bu cümle olsa gerek. Artık bu klasikleşti. Takım savunması adına güzel giderken akan oyunda İnegölspor’dan 2 gol yemek sorun gözüküyor. Teknik kadronun bu duruma çözüm bulmak için çalıştığını düşünüyorum.  Haftaya Niğde maçı var; AfjetAfyonspor yine gol yer. Şimdiden söyleyeyim… Coşkulu oynamaya çalışırken saha içi oyun planını ve takım savunmasını kaybettiğimizi düşünüyorum. En basitinden bir pozisyon örneği vereyim. Rakip ceza sahası çevresinde Doğan (veya başka bir oyuncu) tam baskı kurulan anda top kaybı yapıyor ve rakip top kaybının ardından hızlı hücum ile pozisyon buluyor. Bu durum bu maçta 2-3 defa oldu… Yani arkada “Ya topu kaybedersem” noktasında bir oyuncunun olması gerekmez mi? Ama yediğimiz iki golün de ceza sahası içinde  ve çevresinde yanlış pozisyon almaktan kaynaklandığını da söyleyeyim.

Taraftar Coşkulu

Maçta Afyonspor taraftarı büyük bir coşku ile maçı izledi. İlk dakikadan itibaren maçın içinde yer aldılar. Alkışı hak ettiler. Sonraki maçlarda da bu coşku önemli… Devam etmesi durumunda içeride oynanan maçlar da taraftar baskısı önemli.

Hakem Dikkat Çekti

Ben genel olarak hiç hakem yazmıyorum. Dün ise maçın hakemi olan Eren Gökmen ilk dakikadan itibaren benim dikkatimi çekti. Her iki takım da ilk yarıdan itibaren ceza sahasında kolay penaltı içine giren pozisyonlarla karşılaştı. Bunlara net bir şekilde hayır dedi. Saha içinde oyuncularla iletişimi ve pozisyonları süzmesi itibarıyla benim dikkatimi çekti. Üst klasmanlara yükseleceğini düşünüyorum. Onu ileride Süper Lig’de görebiliriz.

Gelelim Başlığa: Güzel ve Çirkin

Güzel ve Çirkin uzun yıllar televizyonda oynamış bir dizi film… Sonra sinema filmi de çekildi. İnegöl maçında güzellikler vardı. Sizler de gördünüz… Ben tekrar sıralayayım.. Kazanılan 3 puan güzel. Geri dönüş güzel… Atılan 4 gol güzel… Taraftar güzel… Coşku güzel…

Peki ya çirkin olan ne? Yazılarımın genelini takip edenler ve bu yazının satır aralarını dikkatli okuyanlar bunu görecek… İnşallah teknik kadro da bunu görür ve çözüm bulur… Çünkü coşkunun güzelliği her zaman yetmeyecek.