Köksal, Afyonkarahisar'daki bir ilkokulda gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında, bir öğrencinin sınıf öğretmeni tarafından sahneden alınarak uzaklaştırılmasının herkesi üzdüğünü belirtti. Köksal, konuyu Meclis gündemine taşıyarak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in konuyu yanıtlamasını istedi.

Rozetler çıktı hizmet başladı! Rozetler çıktı hizmet başladı!

"İLGİSİZ ANNE VE BABANIN ÇOCUĞU, SİZİN ÇOCUĞUNUZ DİSLEKSİ"

Olayın yaşandığı Atatürk İlkokulu'nda 4. sınıf öğrencisi bir çocuğun gösteride sahneden alınarak kenara götürülmesi ve akranlarıyla birlikte bekletilmesi herkesi üzdü. Öğrencinin ailesine ise sınıf öğretmeni tarafından "ilgisiz anne ve babanın çocuğu, sizin çocuğunuz disleksi" şeklinde cevap verildiği iddiaları ortaya atıldı. İlçe milli eğitim müdürlüğü de konuyla ilgili soruşturma başlattı.

KÖKSAL SORGULADI

Köksal, disleksi hastası olan öğrencinin toplum içerisinde küçük düşürücü bir konuma sokulmasının, kaynaştırma eğitimiyle ne kadar ilişkili olduğunu sorguladı. Köksal, Bakan Tekin'e yönelterek, öğrenciye daha önce disleksi tanısı için başvuru yapıldığı ve bunun aileye bildirilip bildirilmediği konusunda bilgi istedi. Ayrıca, Türkiye genelinde kaç kaynaştırma öğrencisi olduğu, öğretmenlere kaynaştırma eğitimi konusunda yeterli bilgilendirme yapıp yapılmadığı da soruldu. Köksal, yönetmeliğe uygun olarak kaynaştırma eğitimlerinin yeterince uygulanıp uygulanmadığı ve konuyla ilgili bir raporun olup olmadığını da sordu. G/A