Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, son dönemlerden yerel basının gündeminden düşmeyen futbol olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yaptığı açıklamada Taytak; “Son bir ay içerisinde Türk futboluna yakışmayan, tribünleri siyasi ve ekonomik rant ortamına çevirmeye çalışan futbol lobisindeki provokatörler tarafından kirli oyunlar oynanmaktadır. Son bir ayda bir hakem yumruklandı, bir takım sahadan çekildi, lokomotif iki kulübümüz de Arabistan’da gerçekleşecek süper kupa finalinde son anda sahaya çıkmadılar. Tribünler, çok renkli ve bir o kadar da riskli alanlardır. 40-50 bin kişinin bir araya toplandığı stadyumlar son zamanlarda provokasyona açık hala gelmiştir. Oyunu görüyoruz, kumpası fark ediyoruz’’ diye konuştu.

Başkan Erhan: CHP işçinin yanında! Başkan Erhan: CHP işçinin yanında!

Suudi Arabistan’da oynanması başlı başına bir hata

Son bütçe görüşmelerinde özellikle Türk gençliğini bir konuda uyardığına dikkat çeken Milletvekili Taytak, ‘’Kendilerini Atatürk üzerinden istismar etmeye çalışan örgütlü yapılara karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtmiştim. Son yaşanan süper kupa finali yani yeni adıyla Riyad krizi bu istismar grubunun anında harekete geçmesini sağladı. Cumhuriyetin 100.yılında, Cumhuriyetimizin başkenti Ankara’da veya Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar’da oynanması gereken süper kupa finalinin Suudi Arabistan’da oynanması başlı başına bir hataydı’’ dedi.

Bu provokasyonun içinde kulüp başkanları var mıdır?

Açıklamasında sorularına da yer veren Taytak, şunları söyledi;

‘’Suudi Arabistan’da final oynanmasını kim organize etmiştir? Suudi Arabistan’da final oynanmasını kimler kabul etmiştir? Final organizasyonunun kuralları önceden belirlenmiş midir? Daha sonra İstiklal Marşı ve Türk Bayrakları yasaklanmıştır yalanını Türk medyasına ve sosyal medyaya kim servis etmiştir? Bütün bunların yaşanmasının ardından bu krizi CHP eş genel başkanları Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel’in şovu haline gelmesini kimler sağlamıştır? Şeyh Sait ve Seyit Rıza üzerinden 100 yıllık Cumhuriyete ve Atatürk’e saldıran, PKK/HDP/DEM ile ittifaklar yapan, PKKLI sanatçıların elini öpen, terörist Selahattin Demirtaş’a selam gönderen CHP yönetimi Atatürk’ü mü hatırlamıştır? Bundan altı ay önce PKKlılar ve fetöcüler ile aynı adaya oy veren İYİ Parti’nin Atatürk sevdası mı alevlenmiştir? Hangi fetöcü Atatürk’ü sevebilir? Firari fetöcülerin hepsi neden ikinci gezi hayalleriyle sosyal medyada atağa kalkmıştır. Bu provokasyonun içinde kulüp başkanları var mıdır?’’

Futbol bahanesiyle tribünler tahrik edildi

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli’nin bundan önce bütün meselelerde olduğu gibi, buradaki hesabı da deprem sonrası yaşanan provokasyonlarda görmüş ve Türk Milletini bu konuda tam 9 ay önce uyardığını söyleyen Taytak, “’Türk futbolu zillet ve rezalete mahkûm edilmek istenmişti. Deprem döneminde 44 bini aşkın vatandaşımızın Şehit olduğu afet sonrasında futbol bahanesiyle tribünler tahrik edilmiştir’” demişti. Buradan Türk Milleti üzerinde, sandık dışında, demokrasi dışında, milli örf ve kültürlerimizin dışında herhangi bir hesabı olan herkese bir kez daha sesleniyorum. Türk Milletini kutuplaştıramayacaksınız, bu milleti bölemeyeceksiniz, futbol ve diziler üzerinden özellikle sosyal medyada yapılmak istenen bölücülüğü de, Atatürk üzerinden yapılmak istenen ayrışmayı da, milli ve manevi değerlerimize yapılan hakaretleri de Türk Milletinin ferasetinde boğacağımızı ilan ediyorum’’ dedi.

Futbolu gerçekten bir spor olarak gören ve takımlarını samimiyetle destekleyen futbol severleri de oyuna gelmeye davet eden Milletvekili Taytak, ‘’Türk Milleti; devletiyle, milletiyle, milli ve manevi değerleriyle bir ve beraberdir. Buna gölge düşürmek isteyenler mutlaka ve mutlaka kaybedeceklerdir” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: NURBANU SOY