TBMM Başkanı Kurtulmuş açıklama yaptı! TBMM Başkanı Kurtulmuş açıklama yaptı!

Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt’a, MHP’nin seçimle ilgili anket çalışması olup olmadığı ve sonuçla ilgili düşünceleri soruldu.

sezer küçükkurt

Küçükkurt, MHP’nin kendi iç bünyesinde yaptırdığı anket çalışmaları olduğunu söyleyerek, ‘’Bunlar Sayın İl Başkanımızın bilgisi dâhilindedir. Şahsım adına konuşayım. Aday olarak muhtemelen bizim çok şımarmamız için bize anketlerle ilgili durum bilgisi verilmiyor. Ama partimiz anket çalışmalarını sürekli yapıyor ve konuyu takip ediyorlar. Rakam olarak sorarsanız o konuda şahsi olarak benim bir bilgim yok. Sosyal medya da yapılan anketlerle ilgili düşüncem ise önceki toplantımızda da arkadaşlarımız bu soruyu yönelttiklerinde aynı şeyleri söylemeye çalıştık. Sosyal medya üzerinden bazı algılar yürütülmeye çalışıyor. Bizler duyuyoruz ve biliyoruz ki profesyonel medya ekipleri il dışından Afyonkarahisar'a müdahale etmeye çalışıyorlar ve bununla ilgili algıyı sürdürmeye çalışıyorlar. Yalnız alandaki gerçekler ortadadır. Malumunuz olduğu üzere MHP Afyon'da seçim çalışmalarına en önce başlayan partidir. Tam 2 aydır alanlardayız. Pazar yerlerinde sanayi içerisinde, caddelerde, sokaklarda vatandaşlarımıza iç içeyiz. Bizim gördüğümüz intiba ile edindiğimiz intiba ile gördüğümüz taahhüt ile yapılan anketler kesinlikle örtüşmemekte. Bu nedenle bu çalışmaların tamamen algıya yönelik olduğuna inanıyoruz. Ama gerçek anket çalışmalarında MHP Afyonkarahisar Belediye Başkanlığını almaya en yakın adayların içerisinde yer alan partilerden bir tanesidir” dedi.

sezer küçükkurt

TÜRKİYE’DEKİ MİSAFİRLİK HADDİNDEN FAZLA UZADI

Seçimi kazanması halinde “Mantıklı Değişim” sloganı çerçevesinde başta Suriyeliler olmak üzere mültecilerle ilgili yaklaşımının ne olacağı sorulan Başkan Adayı Küçükkurt, bu konuda da sadece ‘Mantıklı Değişim’ mottosu adı altında değil, MHP’nin bu sorunun Türkiye’nin kucağına bırakıldığı andan itibaren tavrını açık ve net gösterdiğini vurguladı.

Küçükkurt, ‘’Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli 30 kilometre mesafe içerisinde bir koruma bandı oluşturarak, bu insanların kendi topraklarında Türkiye'nin himayesinde kalması gerektiğini önerdi ve bununla ilgili son derece bilimsel çalışmalar yapıp yayınladılar. İlk günden itibaren Suriye'deki problemler başladığında MHP ve Sayın Bahçeli’nin ortaya koyduğu çözüm önerisi bu şekildeydi. Ne yazık ki o gün bu dinlenemedi ve bugün yaşadığımız sorunların temelinde de bu önerilerin dinlenmeyişi, bu tedbirlerin alınmayışı yatmaktadır. MHP’nin bu noktadaki görüşü kesin ve nettir. Türkiye'deki bu misafirlik haddinden fazla uzanmıştır. Bu insanlar Türk devletinin âli cenap tavrı haricinde Türk milletinin örfüne, töresine ve İslam dinine yakışan şartlar yerine getirilip misafirlikler karşılandıktan sonra mutlaka ve mutlaka ülkemizden kendi topraklarına geri gideceklerdir. Bundan emin olmamız gerekir. MHP’nin tavrının temelinde bu atmaktadır. Elbette ki milli politikalar ülke meseleleriyle ilgili de bu konunun bağlantısı bulunmaktadır. Ama kesinlikle ve kesinlikle üstüne basa basa söylüyoruz. Sayın Genel Başkanımızın da söylediği gibi bu misafirlik haddinden fazla uzamıştır. Bu insanlar ülkelerine güvenli bir şekilde, Türkiye Cumhuriyeti devletine yakışacak bir şekilde mutlaka gönderilecektir” dedi.

sezer küçükkurt

DEM’İN AFYON’DA OY POTANSİYELİ YOK

Afyonkarahisar’da milliyetçi söylemler üzerinden öne çıkma çabası hakkındaki düşüncesi sorulan Başkan Adayı Küçükkurt, “Ben bu sorunun Burcu Köksal hanımefendi ile ilgili olarak sorulduğunu tahmin ediyorum. Sayın Burcu Köksal’ın, son günlerde yaptığı çıkışlarıyla hem bizleri hem kendi partilerini hatta ve hatta DEM Partiyi bile şaşırttığını düşünüyoruz. Kendisinin siyasi geçmişini iyi bilenler hanımefendinin daha önce 2 HDP Milletvekilinin, milletvekilliklerinin düşürülmesi ile ilgili kararı yırtarak TBMM iradesine kafa tuttuğunu, LGBT ile olan işbirliklerini, diyaloglarını, açıklamalarını hatırlarlar diye düşünüyorum. Basın mensuplarımız meslektaşlarım olarak sizler konuları takip ettiğiniz için bizden daha iyi biliyorsunuz. Bunlar eylemlerinden sadece bazı örneklerdir. Bir de yutkunulan konular var. Atatürk'e soykırımcı denilirken Türk Milletine katliamcı denilirken, Demirtaş’a selam gönderilirken, Mavi Vatan yayılmacılıktır denilirken bunlar yutkunulan konular arasındadır. Bu noktadaki örnekleri çoğaltabiliriz. Ama şöyle bakmamız lazım. Her şeyden önce ne DEM Parti’nin ne de HÜDAPAR’ın Afyonkarahisar'da bir belediye meclis üyesi çıkarabilecek kadar bir potansiyeli mevcut değildir. Bunu hepimiz biliyor ve kabul ediyoruz’’ dedi.

HASSASİYETİ YÜKSEK OLAN BİR İLİMİZ

Burcu Köksal’ın kendi gölgesi ile kavga ettiğini söyleyen Küçükkurt, zikzaklı açıklamalarda ortam topladığını ancak bunu beceremediğini söyledi.

Küçükkurt, ‘’Dediğimiz gibi kendi parti yönetimlerini şaşırtıyorlar. Kendi belediye başkanlarını şaşırtıyorlar. DEM Partiyi bile şaşırtıyorlar. Haliyle bizleri de çok şaşırtıyorlar. Bizim görüşümüze göre buradaki tek dertleri Türk milliyetçilerinin Afyonkarahisar’daki oylarını alabilmektir. Ama Afyonkarahisar Türkiye'de terörle mücadeleye en fazla şehit vermiş illerimizden bir tanesi. Afyonkarahisar şu an için silah altında binlerce evladı bulunan illerimizden bir tanesidir. Milli duyguları, hassasiyeti yüksek olan bir ilimiz. Ben eminim ki bu salondaki tüm kardeşlerimiz bu hassasiyetleri taşıyan insanlardır Biz teröristle mücadele edeni de, teröre müsamaha göstereni de bilmekteyiz. Kimse bize dibi görünmeyen kuyudan su içirmeye çalışmasın. Son olarak söylememiz gerekirse DEM Parti ile ilgili Afyon'a mesaj verme çabasında olanlar çok uzaklara değil, kendi yakın çevrelerine bakarlarsa manzarayı çok daha yakın görürler. Biz bugün az söyleyelim sizler çok anlayın diyerek meseleyi bitirelim” diye konuştu.  

Kaynak: FATMA SEDA CAN