Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Erkan Akçay ve çok sayıda partilinin katıldığı kongrede konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Şehitler diyarı, 800 yıllık Türk İslam Şehri, Afyonkarahisar.”

“UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin,  54 yıllık mazisiyle Türk siyasi tarihinde çok önemli izler bıraktığını söyleyen Milletvekili Taytak, “Yarım asırı aşan tarihinin her safhası çetin mücadelelerle geçmiş, devletimizin ve milletimizin bekası için ağır bedeller ödemiş, Türk milletinin istiklali ve istikbali için her türlü fedakarlığı sonuna kadar yapmıştır. Toplumsal maliyeti çok ağır olan bir hareketin mensuplarıyız. Şehitlerimizi, gazilerimizi,  cezaevinde yatan Yusuf yüzlülerimizi, idam sehpasına kendi tekme atan, celladına gülümseyen yiğitlerimizi, Afyonlu şehitlerimiz Alparslan Gümüş’ü, Ekrem Alyüz’ü, Yahya Aktaş’ı, Necmi Bilgin’i ve diğer şehitlerimizi unutmadık, unutmayacağız. Bu kutlu hareketin bir mensubu olmaktan hepimiz gurur duyuyor ve Allah’a şükrediyoruz” dedi.

Taytak, “Milliyetçi Hareket Partisi; Türk milliyetçiliği fikrinin siyasi organizasyonu, Ülkücülük Davası’nın amiral gemisi, Türk milletinin milli karargahı, Devlet-İ Ebed Müddet’in milli kalesi, Oğuz Ata’dan Bugüne Türk Milletinin birikmiş hafızası, töresi-tecrübesi, yegane varlık sebebi ve büyük Türk milletinin ta kendisidir. Türk Milletinin; Milli karakterine uymayan, milli menfaatine olmayan, milletini esas almayan hiçbir fikir ve politikalardan yana olmamıştır ve hiçbir zaman olmayacaktır. Milliyetçi hareket partisi; bütün fikir, eylem ve politikalarını türk milletinin binlerce yıllık tarihi kodlarıyla şekillendirmiş, ilkyazılı milliyetçilik manifestosu olan bilge kağan’ın tavsiyeleriyle biçimlendirmiştir.”

CHP’liler kent meydanında toplandı: Mücadelemiz devam edecek! CHP’liler kent meydanında toplandı: Mücadelemiz devam edecek!

TÜRK TARİHİ HEPİMİZİNDİR

Cihan hakimiyetinin, Türk milletinin olduğunu söyleyen Milletvekili Taytak, “Milliyetçi Hareket, Oğuz Ata'dan, Bilge Kağan'a, Atila'dan, Alparslan'a, Osman Gazi'den, Fatih Sultan Mehmet'e, Abdülhamid Han'dan Atatürk'e bütün Türk tarihini ve tarih yapmış, bütün şahsiyetleri bir bütün kabul eder ve tarihin her safhasına ve tarihe mal olmuş her değerimize sonuna kadar sahip çıkar. Milliyetçi Hareket Partisi’nin savunduğu her fikir, sahip çıktığı her değer aslında bütün partilerin sahip çıkması gereken bize ait milletimize değerlerdir. Türk tarihi hepimizindir, Türk töre ve kültürü hepimizindir, milli benlik, milli şuur hepimize aittir. Bozkurt da bizimdir, Kızılelma ülkümüz de bizimdir, nazlı üç hilalimiz de bizimdir, cihan hakimiyeti mefkuremiz de yine bizimdir, Türk milletinindir” ifadelerini kullandı.

ARKAMIZDA SİZLER VARSINIZ, YÜCE TÜRK MİLLETİMİZ VAR

15 Temmuz sonrasında da aynı şuurla, aynı tarihi anlayışla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin Cumhur İttifakı’nı kurduklarını söyleyen Taytak, “Bizim ittifakımız, kirli pazarlıkların, karanlık ilişkilerin, şahsi çıkarların, basit makam ve mevki hesaplarının ittifakı olmamıştır. Bizim ittifakımızın yegane harcı, milli şuur, tek gayesi milli beka ve istiklal, tek hedefi lider ülke Türkiye olmuştur. Arkamızda hiçbir yabancı emperyalist güç yoktur. Arkamızda sizler varsınız, yüce Türk milletimiz var Cenab-ı Allah’ımız vardır. Allah'a şükürler olsun ki, bugün Milliyetçi Hareketin varlık sebebi olan birçok önemli fikirler hayat bulmuş, ülkülerimize ulaşma yolunda önemli adımlar atılmıştır. Bilge liderimiz Genel Başkanımızın Devlet Bahçeli 1992 yılında işaret ettiği "2023 Lider Ülke Türkiye" ülküsü büyük oranda gerçek olmuş,  devletimiz bölgesinde ve dünyada sözü dinlenir ve oyun kurucu güçlü bir aktör haline gelmiştir.  Özellikle 15 Temmuz'da emperyalistlere ve işbirlikçi hainlere karşı başlayan milli direniş ve milli uyanışla doğan cumhur ittifakı'yla birlikte uygulanan tam bağımsızlıkçı milli politikalar, Türkiye'mizin bölgesel ve küresel bir aktör haline gelmesine zemin hazırlamıştır” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN KARARLI İRADESİYLE GERÇEKLEŞMİŞTİR

Taytak, “Türk devletleri teşkilatının kurulması, Ayasofya'nın açılması, Karabağ Zaferi, Kapalı Maraş'ın açılması, Kıbrıs Politikası, libya ve Mavi Vatan Politikası, Ahlat'daki Girişimler, Enerjide Bağımsızlık Hamleleri, Milli Savunma Sanayi Hamleleri, Balkanlar'da, Ortadoğu'da ve Kuzey Afrika'da kurulan güçlü ilişkiler hep yürütülen bu milli politikaların sonucudur. PKK, YPG, PYD ve FETÖ terör örgütleri başta olmak üzere Türkiyemizi tehdit eden bütün terör örgütlerine karşı içerde ve dışarıda verilen amansız mücadele yine yürütülen bu milli politikaların ve Cumhur İttifakı'nın kararlı iradesiyle gerçekleşmiştir.”

HER GÜN O GÜNLERE DAİR İTİRAFLAR DUYUYORUZ

Cumhuriyetin 100. yılında, hem ülke,  hem bölge hem de dünya için çok önem arz eden bir seçimi geride bıraktıklarını söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Taytak, “ Çok şükür ki Cumhur İttifakının zaferi ile sonuçlanan 14-28 Mayıs seçimleri, Türk milletine, muhalefetin nasıl bir çıkmazda olduğunu,  ne kadar dağınık bir halde olduklarını, ülkemizin hem siyasal hem bürokratik hem de toplumsal anlamda,  ne kadar büyük bir uçurumun kenarından döndüğünü göstermiştir. Kandil dağının ve pensilvanya’nın açık destekleri ile, sabah erken kalkanın bir cumhurbaşkanı yardımcılığı ve bir bakanlık kaptığı, sayın cumhurbaşkanım ve cumhurbaşkanı yardımcılarım tiyatrolarının sergilendiği, kazanıyoruz yalanlarının atıldığı, masaya bir oturanların bir kalkanların toplumu boş yere meşgul ettiği bir süreci hep birlikte yaşadık. Şimdi her gün o günlere dair itiraflar duyuyoruz.  Algı operasyonlarının, sahte anketlerle toplumu birbirine kırdırmaya çalışan sokak röportajlarının, sosyal medya şaklabanlıklarının bu aziz millete yön veremeyeceğini, büyük Türk milletinin ferasetinin ve Anadolunun irfanının tüm oyunları bozduğunu tüm dünya görmüş oldu. Afyonkarahisarımız da milliyetçi hareket partisi olarak şükürler olsun ki her geçen gün güçlenerek mücadelemize devam ediyoruz. 14 mayıs seçimlerinde de oyumuzu artırarak önemli bir başarı elde ettik. Bütün Afyonkarahisarlı hemşehrilerimize, bize göstermiş olduğu teveccühten dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi. F/Ö

Editör: Fadime Özkaran