Başkan Erhan: CHP işçinin yanında! Başkan Erhan: CHP işçinin yanında!

Yerel seçimler yaklaşırken muhalefet partilerde de kazanlar kaynıyor. 2018 yılında CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan 2023'te ise adaylıktan çekilen Muharrem İnce 26 Ocak'ta düzenlediği basın toplantısında CHP'ye destek vermeyeceğini açıklamıştı.

Muharrem İnce, katıldığı programda eski partisi CHP'yi adeta yerden yere vurdu. CHP’nin şuan ki Genel Başkanı Özgür Özel'in eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu arattığını savunan İnce, CHP'nin DEM ile ittifakına dikkat çekerek, "İstanbul'u kaybedersiniz" dedi.

‘ÇOK BOŞ İŞLERLE UĞRAŞIYORUZ’

2018 yılında adaylığına değinen İnce, meydanlarda ‘Matematik’ diyen ilk siyasetçi olduğunu hatırlatarak, "Ben 2018'de meydanlarda kuantum dedim, nano teknoloji dedim, uzay madenciliği dedim. İlk kez meydanlarda 'matematik' diyen siyasetçi benim bu ülkede. Şimdi de diyorum ki, iklim değişikliğini konuşalım, küresel ısınmayı konuşalım, güneş pillerini konuşalım. Bunları konuşmamız gerekirken çok boş işlerle uğraşıyoruz. Birbirine laf sokmalarla uğraşıyoruz’’ diye konuştu.

CHP’ye eleştirilerini bir adam daha ileriye taşıyan İnce, ‘’Muhalefete diyorum ki, 'Senin projen yok mu? ‘Benim adayım iyi' demiyorsun, 'Benim projelerim iyi' demiyorsun. Herkes çekilsin kenara, tek kişi kalsın, AK Parti ile o yarışsın. Demokrasiye aykırı bu. Diyoruz ki, bu Erdoğan'dan memnun değiliz. Ama muhalefetten de memnun değiliz. Muhalefet de sadece korku salıyor topluma, 'Beni seçmezseniz AK Parti gelir.' Bunlar doğru işler değil. Tehdit etmek ile korku salmak ile sorunlar çözülmüyor’’ dedi.

Muhalefetin yöntemlerini eleştiren İnce, ‘’Güvenlik tencerenin önündedir. PKK, FETÖ terör örgütüne selam verirseniz halk hesap sorar. İstanbul'u alacağım derken Türkiye'yi kaybedersiniz, İstanbul'u da kaybedersiniz’’ diye konuştu.

’SİYASETİN MATEMATİĞİ OLMAZ, SİYASETİN MANTIĞI OLUR

Denenmiş şeyleri yeniden denemenin akıllı insanların işi olmadığını söyleyen İnce, CHP’nin kolaya kaçtığını, iş birlikleri ile seçimi almayı beklediklerini kaydetti. İnce, ‘’Siyasetin matematiği olmaz, siyasetin mantığı olur’’ ifadelerini kullandı.

Yeni CHP yönetimine ilişkin yorumu sorulan İnce, "Gelen gideni arattı. Nokta" dedi.

6’lı masanın dağılmasına da değinen İnce, ‘’O bir çıkar ittifakıydı, herkesin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olduğu ittifak olmaz. Kurgu baştan yanlış. Ortaya ilkeleri koyarsınız, dersiniz ki biz bilimi esas alacağız, biz ekmeği nasıl ucuza yediririz bunun hesabını yapacağız’’ dedi.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ