Afet anında ne yapılmalı? Afet anında ne yapılmalı?

Onay sürecini Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'ndan geçiren müfredat, özellikle öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Ortaokullarda tüm kademeler için seçmeli hale gelecek bu dersler, gençlerin iletişimdeki nezaketin ve görgü kurallarının önemini anlamalarını ve günlük yaşamda bu kuralları uygulamalarını amaçlıyor.

Eğitim programlarında, öğrencilerin diğer kültürlerin görgü anlayışını öğrenmeleri, çevreye karşı duyarlı bir tavır sergilemeleri ve sanal ortamlarda da nezaket kurallarını benimsemeleri üzerinde duruluyor. 72 saatlik bu program iki ayrı seviyede tasarlandı.

İlk seviyenin müfredatında öğrencilere ailenin, okulun ve toplumun içerisinde uygulamaları gereken görgü ve nezaket kuralları öğretilecek. İkinci seviyede ise öğrenciler, kişilerarası ilişkilerden çevre ve dijital ortamlara kadar geniş bir yelpazede görgü ve nezaket pratiklerine vakıf olacaklar. Bu derslerle öğrencilerin farklı kültürel normları anlamalarına ve global bir vatandaşlık bilinci geliştirmelerine katkıda bulunulması hedefleniyor.

Editör: Duygu Özger