Emirdağ Belediyesinde geçmiş dönemde meydana gelen irtikap konulu davada kararın çıktığı öğrenildi. Yapılan yargılama sonrasında sanıklara verilen cezalar irtikap olayını belgeler nitelikte olduğu kaydedildi.

Emirdağ Belediyesinde irtikap konulu görülen davada 23. celsede sanıklara ceza yağdığı belirtildi. Evlendirme memuru olarak görev yapan H.T isimli memurun kıydığı nikahların büyük çoğunluğunda  hiçbir yasal dayanağı olmayan ücretleri çiftlerden aldığı öğrenildi. Nikah memurluğu görevini sürdürdüğü sırada makbuz olmadan gelir elde ettiği yerel mahkeme tarafından sabit görülen H.T’nin, bilirkişi raporunda da makbuz kullanmadığı ifade edildi.

İrtikap davasında Nikah Memuru H.T ile birlikte Emirdağ eski Belediye Başkanı Cengiz Pala’nın da yargılandığı öğrenildi. Emirdağ Belediyesi avukatlarının da hazır bulunduğu davada Emirdağ  Belediyesini temsilen avukatların “Her iki sanığın da cezalandırılmasını talep etmeleri” dikkatlerden kaçmadı.

EMRİ BAŞKAN MI VERDİ?

İrtikap davasında sanık H.T’nin avukatının savunmasında; emri Emirdağ eski Belediye Başkanı Cengiz Pala’nın verdiğini söylemesi ile kamuoyunda bu durumun “Kanunsuz emir” olarak yorumlandığı öğrenildi. Tüm bunlarla birlikte kamuoyunda oluşan bir başka soru işareti ise “Acaba eski başkan başka kanunsuz emirler verdi mi” sorusu şeklinde kendisini gösterdiği öğrenildi.

Mahkemenin 2019 yılından bu yana süren davada, sanıkları cezalandırdığı ifade edilirken Nikah Memuru H.T’nin“İkna suretiyle irtikap” suçunu işlediği sabit görülerek 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Mahkemenin, irtikap davasında yargılanan Emirdağ eski Belediye Başkanı Cengiz Pala’nın ise 2 yıl 3 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verildiği öğrenildi. Sanıkların ayrıca aldıkları ceza ile orantılı olarak hak ve yetki kısıtlamasına tabi tutulacakları da gelen bilgiler arasında yerini aldı.

Nikah Memuru H.T’nin daha önce konuyla alakalı herhangi bir sabıkasının olmadığı ancak Emirdağ eski Belediye Başkanı Cengiz Pala için aynı durumun söz konusu olmadığı da gelen bilgiler arasında yerini aldı.

Pastaneciler bile böylesini yapamaz! Bol kremalı çikolatalı ekler tarifi Pastaneciler bile böylesini yapamaz! Bol kremalı çikolatalı ekler tarifi

OĞLUNU MHP’DEN BAŞKAN YAPMAK İSTEMİŞTİ

AK Parti kimliğiyle tanınan Cengiz Pala’nın yaklaşan yerel seçimler öncesinde oğlunu Milliyetçi Hareket Partisi’nden Belediye Başkan Adayı yapmak istediği öğrenildi. Cengiz Pala 2009-2014 döneminde Emirdağ Belediye Başkanıydı.  ALİ KÜÇÜKKARTAL

 

Editör: Fadime Özkaran