İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, ülke genelinde KYK yurtlarında yaşanan mağduriyetler ve fiziki yetersizliklerin araştırılması için bir önergeyi TBMM Başkanlığına sundu. İYİ Partili Olgun, yurtların durumu ve yönetim kalitesinin Araştırma Komisyonu tarafından değerlendirilmesini talep etti.

Rektör Karakaş’tan Dünya Veteriner Hekimler Günü Mesajı! Rektör Karakaş’tan Dünya Veteriner Hekimler Günü Mesajı!

"Gençlerin sahipsiz bırakılmaması gerektiğini" vurgulayan Olgun, gençlerin bu ülkenin ve Cumhuriyetin geleceğinin birer teminatı olduğunu belirtti. KYK yurtlarının fiziki yapısının öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde olması gerektiğini ve yöneticilerin görevlendirilirken bilgi birikim ve becerilerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti.

Olgun, hizmet kalitesi ve imar, imalat ve tadilat işlerinin usul ve esaslarına uygunluğunu denetlemek için yurtların devletin gözetimi altında olması gerektiğini belirtti. İYİ Partili Vekil Olgun, Türkiye'de Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak il ve ilçelerde faaliyet gösteren yurtların fiziki koşullarının incelenmesi ve çözümlerinin belirlenmesi amacıyla TBMM'de Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etti.

Olgun'un sunduğu önerge, 20 milletvekilinin imzasıyla destek buldu. FADİME ÖZKARAN

Editör: Fadime Özkaran