AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın TKDK İl Koordinatörü Zülgari Özdemir'i ziyaret etti. Bu ziyarette, 2023 yılında gerçekleştirilen ve 2024 yılında planlanan tarımsal desteklerin detayları ele alındı.

Özkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TKDK aracılığıyla Afyonkarahisar'da 2,6 milyar liralık kırsal kalkınma desteğinin sağlandığını ifade etti. Özkaya, "İlimiz tarım şehri olmasıyla biliniyor ve 2024 yılı destekleriyle bu rakamı artırarak çiftçilerimize daha fazla destek sağlayacağız. Üreticilerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtmek isterim" dedi.

TARIM VE BALIKÇILIK ÜRÜNLERİNİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI İÇİN YENİ ÇAĞRI

21 Mart itibariyle, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile ilgili IPARD 3'ün 2024 Yılı Çağrısı yayınlandı. Bu çağrı kapsamında, Türkiye genelinde bulunan girişimciler IPARD III Programı'na başvurabilecekler.

Hibe oranı yüzde 50 olan bu programda, üretici örgütlerinin yapacağı ortak yatırımlarda bu oran yüzde 70'e kadar çıkabilecek. Ayrıca, yenilenebilir enerji, döngüsel ekonomi ve atık yönetimi gibi alanlara yapılacak harcamalarda yüzde 10 oranında ilave hibe desteği sağlanacak. Toplamda 66 milyon avro hibe desteği sunulacak olan programa başvurular, 9 Mayıs 2024 tarihine kadar ilgili TKDK İl Koordinatörlüğüne veya TKDK İl İrtibat Ofisine yapılabilecek.

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Tolga Akalın genel başkanlık adaylığından çekildi mi? İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Tolga Akalın genel başkanlık adaylığından çekildi mi?

TARIM VE BALIKÇILIK ÜRÜNLERİNİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI İÇİN YATIRIMLAR

Bu kapsamda desteklenen yatırım alanları arasında süt ve süt ürünleri, kırmızı et ve et ürünleri, kanatlı eti ve et ürünleri, su ürünleri, meyve ve sebze ürünleri ile yumurta işleme ve pazarlama sektörleri bulunuyor. Projeler, yapım işleri, makine ve ekipman alımları ile görünürlük harcamalarını içeren çeşitli alanlarda desteklenmektedir.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ