İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, AK Parti hükümetinin çiftçiyi yok etmek için ellerinden geleni yaptığını belirterek “Pancar üreticisinin üzerine kar yağdı. Pancarlar çürümeye başladı ama hükümet seyrediyor” dedi.

Yanlış tarım politikaları ve ben yaptım oldu zihniyetinin çiftçiyi yok ettiğine işaret eden Milletvekili Olgun, pancar üreticilerinin perişan olduklarını dile getirdi.

Her geçen gün çiftçilerden şikâyet aldıklarını belirten İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun, sadece pancar üreticilerinin değil tüm çiftçi kesiminin perişan olduğunun altını çizdi.

YAZIKTIR GÜNAHTIR

Pancar üreticilerinin Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesiyle yeni bir döneme girdiğini belirten Milletvekili Olgun; “Pancar üreticisi patronların eline bakar oldu. Patronlar alalım derse alacaklar, almayalım derse almayacaklar. 2 aydır sökülmüş pancarları almayan fabrikada çiftçi muhatap bulamıyor. Pancarlar çürümeye başladı bir de üzerine kar yağdı. Zaten maliyetini zor karşılayan pancar üreticisi şimdi hepten perişan duruma sokuldu. Yazıktır günahtır” diye konuştu.

HESABINI ALLAH SORACAK

Köylü milletin efendisidir diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin tüm imkânlarını kullanarak köylüyü ve çiftçiyi yok etmek isteyen bir iktidarın hüküm sürdüğünü belirten İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun, çiftçinin ürününü sattığı fiyattan daha fazlasına tohum almak zorunda bırakıldığını söyledi.

Milletvekili Olgun; “Şeker Fabrikalarını özelleştireceksin, çiftçiyi birkaç patronun eline bakar duruma getireceksin. Bu patronlar istediği gibi at oynatacak. Pancarı istediği zaman alacak ya da almayacak. Bekletilen pancarlar çürümeye başlayacak. Bu da yetmezmiş gibi pancar fire verecek ve alımlarda kotayı tutturamadığı için çiftçiye yarı bir ceza kesilecek. Bu çiftçi size ne yaptı Allah aşkına? Soruyorum size bu çiftçi ile sizin ne alıp veremediğiniz var? Çiftçinin üretim yapım ekonomiye katkı sağlamaktan başka ne gibi bir günahı var? Bunun hesabını çiftçi sormasa bile Allah soracaktır. Çiftçiden utanmıyorsunuz bari Allah’tan korkun” şeklinde konuştu. SAİT KARADUMAN

YURDUNUSEVEN TBMM GENEL KURULU’NDA KONUŞTU YURDUNUSEVEN TBMM GENEL KURULU’NDA KONUŞTU

Editör: Fadime Özkaran