Afyonkarahisar denildiği zaman akla ilk gelen şeylerden bir tanesi aroması, kalitesi ve lezzetiyle Afyon sucuğundan başkası değildir. Hal böyle olunca ticarette tatlı su kurnazlığı yapmak isteyen bazı satıcılar yöreselmiş ya da yerinden gelmiş izlenimi vermek için bu durumu kullanabiliyor. Bu durum haliyle global çapta üne sahip Afyon sucuğu kavramına çok ciddi zarar verebiliyor.

Şışşşt Şışşşt sakin ol sinirlerine hakim ol! Şışşşt Şışşşt sakin ol sinirlerine hakim ol!

Günümüz ekonomisini ele aldığımızda bir sucuğun minimum nihai tüketiciye satış fiyatı 500-700 TL bandında seyrettiği hepimizin malumu. Bu bilgiyi de verdikten sonra İstanbul’da bir “tezgah” haber merkezimizin radarına takılıyor. Tezgah diyoruz zira günümüz şartlarında bir kangal sucuğu 75 TL’den 3 kangal sucuğu ise 150 TL’den satmanın bizler mantıklı bir izahatını maalesef bulamadık.

Fotoğrafa bakıldığında bazı sucuklarda etiket olmadığı da dikkatimizden kaçmıyor elbette.Tüm bunlarla birlikte Eyüp Sultan Belediyesinde ilgili birimlere, hiç mi merak edip bu rakama halis muhlis olduğunu iddia ettiğiniz bu sucuğu nasıl satabiliyorsunuz diye. Ama asıl sormamız gereken soru sanırım şu “Pardon, bu ne eti?” ÖZEL HABER// ODAK HABER MERKEZİ

Editör: Fadime Özkaran