Birlikte çöp topladılar! Birlikte çöp topladılar!

Tümen Komutanlığı'nda yapılan törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları alana taşınarak katafalka yerleştirildi ve hazır bulunanlar tarafından saygı duruşunda bulunuldu. Ardından şehitlerin biyografileri okunarak hayatları hakkında bilgiler paylaşıldı.

Törenin devamında Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve İl Müftü Yardımcısı İbrahim Sancar tarafından dua edildi. Duaların ardından şehitlerin cenazeleri ambulansla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na nakledildi.

Şırnak'ta düzenlenen törenden sonra şehit Necdet Çalış'ın naaşı memleketi Adana'ya, Emrah Gündüz'ün cenazesi Erzincan'a ve Fevzi Kızıltaş'ın cenazesi ise Şanlıurfa'ya uğurlanmak üzere yola çıkarıldı.

Basına kapalı olarak gerçekleşen ve yürekleri burkan bu törene; Şırnak Valisi Cevdet Atay, ilin üst düzey askeri ve sivil yetkilileri katıldı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde düşman unsurlar tarafından düzenlenen menfur saldırı neticesinde üç kahraman askerin şehit olduğu ve bir askerin yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Türkiye, şehitlerini bir kez daha rahmet ve minnetle anarken, terörle mücadelede kararlı duruşunu sürdürdüğünü vurguladı.

Editör: Duygu Özger