Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş milletine ve ideallerine adanmış 57 yıllık hayatı boyunca hem askeri yetenekleri hem de devlet adamlığı vasfıyla Türk milletinin bağrından çıkan büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü andı.

Rektör Karakaş yayımladığı mesajında, Atatürk'ün kuvvetli öngörüsü ve mazlum milletlerin istiklal mücadelelerine örnek olduğunu vurguladı. Tüm bu özelliklerin onu önemli bir lider yapmayı başardığını dile getirdi.

"Afyon Kocatepe Üniversitesi, yaşamını milletine adamış Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedeflediği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma idealini hayata geçirme, Cumhuriyetimizin temel değerlerini geliştirerek milletimizi ve devletimizi saygın, güçlü ve oyun kuran toplumlar düzeyine getirme yolunda üzerine düşen sorumlulukların bilinciyle hareket etmektedir" diye belirtti.

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayında Genel Başkanlık Seçimi 3. Tura Kaldı! İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayında Genel Başkanlık Seçimi 3. Tura Kaldı!

Prof. Karakaş, Atatürk'ün "Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine sadakat gerekir" sözüne vurgu yaparak, 10 Kasım'ın ağıt ve matem döneminden ziyade, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün daha iyi anlaşılması ve daha iyi tanınması için bir fırsat olması gerektiğini ekledi.

Haberin sonunda, Prof. Karakaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 85. ölüm yıldönümünde, O'nu ve Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anarak mesajını tamamladı.

Editör: Tuğba Özkan