Saadet Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Beytullah Karataş, Afyonkarahisar’da bir ilki gerçekleştirerek ‘’Şehir Lokantaları’’ projesini hayata geçireceklerini söyledi.

Sahada yoğun bir tempo ile çalışmalarını sürdüren Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Beytullah Karataş bir yandan da projelerini açıklamaya devam ediyor. Öğrenciler ve dar gelirli vatandaşlar için ‘’Şehir Lokantaları’’ açacaklarını dile getiren Karataş; ‘’Güvenilir, helal, hijyenik ve ucuz yemeğe vatandaşlarımızın erişilebilmesi için bu projeyi hayata geçireceğiz’’ dedi.

beytullah karataş

VATANDAŞLARIMIZ HELAL, GÜVENİLİR VE UCUZ YEMEK YİYECEK

Karataş konuşmasına şöyle devam etti;

Şehir Lokantaları açmaktaki temel amacımız; özellikle gençlerimizin, öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın güvenilir, helal, hijyenik ve ucuz gıdaya erişebilmelerini sağlamaktır. Belediyeler toplumsal yapıyı korumak, hizmet ettikleri nüfusun ihtiyaç ve beklentilerine göre çözüm sunmak zorundadır. Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı’nın küresel açlık verilerine göre nüfusumuzun yüzde 18’i yetersiz besleniyor. Türkiye’de her 10 kişiden 4’ü iki günde bir sofrasına et, tavuk, balık koyamıyor. Bu açıdan Türkiye malesef Avrupa’da en kötü durumda olan ülke.

HİÇBİR ÇOCUĞUMUZ OKULA AÇ GİTMEYECEK

Bizim hiçbir çocuğumuz, hiçbir gencimiz geliri olmadığı için okula aç gitmesin istiyoruz. Ailelerimiz böyle bir sorunu ve sıkıntıyı yaşamasın istiyoruz. Bütün bunların temel çözümü, ülkenin iyi bir ekonomi yönetimine ve sürecine kavuşmasıyla mümkün. Ama biz, bir yarayı belki iyileştiremiyoruz ama pansuman etmek, hayatın sürdürülebilirliğini sağlama noktasında öğrencilerimize ve gençlerimize yakın noktalarda, eğitim yoğunluğu olan bölgeler başta olmak üzere Şehir Lokantalarımızı açarak, hijyenik, kaliteli ama aynı zamanda fiyatı uygun bir yemek erişimini sağlayacağız.

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayında Genel Başkanlık Seçimi 3. Tura Kaldı! İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayında Genel Başkanlık Seçimi 3. Tura Kaldı!

BU PROJEDE YEREL ESNAFIMIZI DA KORUYACAĞIZ

Bu hizmeti sağlarken yerel esnafımıza da ihmal etmedik. Onları da koruyacağız. İhtiyaç sahibi vatandaşlar ve öğrenciler kendilerine vereceğimiz kartlarla anlaşmalı esnaf lokantalarında da ucuz ve hesaplı yemeklere ulaşabilecek. Böylece yerel esnafımız da desteklenerek, mağdur edilmemiş olacak.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN