Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Türk Devletleri Teşkilatı'nın düzenlediği "Türk Dünyası Tıp Kurultayı, Sağlık Bakanları Toplantısı ve Türk-Özbek Sağlık İş Forumu"na katılmak üzere Özbekistan'a gitti. Koca, geçen yıl Türkiye'de yapılan toplantıya bu yıl Semerkant'ta gerçekleştirilen toplantıya katılmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Ayrıca, "asrın depremi" olarak adlandırılan 6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye'de meydana gelen depremde Türk dünyasının dayanışmasını bir kez daha hissettiklerini ifade etti. Koca, Türk Dünyası Acil Medikal Kurtarma Birimi'nin hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaparak, bu konuda planladıkları eğitim programından bahsetti.

Sağlık Bakanı Koca'nın Özbekistan'da katıldığı Türk Devletleri Teşkilatı toplantısında, üye ve gözlemci devletlerin işbirliğini güçlendirmeye hazır olduklarını ifade etmelerinin önemine değindi. Türk Dünyası Acil Medikal Kurtarma Birimi'nin hayata geçirilmesini önemsediklerini belirten Koca, bu konuda eğitici eğitimi programının planlandığını ve İzmir Urla Afet ve Simülasyon Eğitim Merkezi'nde düzenleneceğini açıkladı.

YENİ BİR BAŞARI HİKAYESİ

Bakan Koca, Türkiye-Özbekistan 2. Sağlık İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, yaşanan olayların sağlık sektöründeki tedarik sürecinin önemini bir kez daha gösterdiğini söyledi. Sağlık iş forumlarının ülkelerin sağlık pazar payını artırmak için önemli bir fırsat olduğunu belirten Koca, Türkiye ve Özbekistan'da faaliyet gösteren kamu ve özel sektör temsilcilerinin yeni bir başarı hikayesi yazmak için bir araya geldiğini belirtti. Koca, Uluslararası Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi'nin bu konuda görevini yerine getirdiğini ve hizmetlerinin devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, "Health Türkiye" markasını dünya genelinde tanıtmaya devam edeceklerini ve diğer ülkelerdeki çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

İŞ BİRLİĞİ ARTACAK

Bakan Koca, Türkiye ve Özbekistan arasında sağlık alanındaki ticari faaliyetlerin devam ettiğini ve sağlık sistemlerinin güçlendirilmesi amacıyla eğitim ve benzeri etkinliklerin sürdüğünü belirtti. Geçen yıl tamamlanan eğitim programının yanı sıra 20 Özbek hemşirenin Ankara Şehir Hastanesi'nde eğitimine devam ettiğini açıklayan Koca, bu gibi programların dayanışmayı ileriye taşıyacağını ifade etti. Ayrıca, Türkiye ve Özbekistan sağlık kurumları arasında 10 protokolün imzalandığını ve bu protokollerin iş birliğini artıracağını söyledi.

YENİ ORTAK VİZYONLARI ELE ALINDI

Kalp nakli bekliyor! Kalp nakli bekliyor!

Bakan Koca, Türk Devletleri Teşkilatı 2. Sağlık Bakanları Toplantısı hakkında konuşarak, ülkelerin sağlık alanındaki ilişkileri ve yeni ortak vizyonları ele aldıklarını belirtti. Özbekistan Sağlık Bakanı Amrillo Inoyatov, Kazakistan Sağlık Bakanı Azhar Giniyat, Azerbaycan Sağlık Bakanı Teymur Musayev ve Kırgız Cumhuriyeti Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Tilek Mammadaliyev ile yapılan ikili görüşmelerde ülkeler arasındaki iş birliği konularının değerlendirildiğini ifade etti. //FÖ.

Editör: Fadime Özkaran